İsveç ve Finlandiya Başbakanlarından açıklama: NATO'ya üyelik konusunda ayrı hareket etmeyeceğiz

İsveç Finlandiya

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, NATO üyeliği konusunda açıklamalarda bulundu. Marin, "İsveç ve Finlandiya NATO'ya üyelik konusunda ayrı hareket etmeyecek" dedi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, basın toplantısında NATO üyeliğiyle ilgili açıklamalar yaptı.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, "Türkiye'nin endişelerini anlıyoruz. Bu konuda İsveç ile iş birliği içerisinde çalışacağız. İsveç ve Finlandiya NATO'ya üyelik konusunda ayrı hareket etmeyecek" dedi.

"İSVEÇ TÜM ŞARTLARI SAĞLADI"

Marin, şöyle devam etti:

Türkiye ve Macaristan'ın başvurularımızı en kısa zamanda onaylamasını istiyoruz. İsveç'in sorunlu çocuk olarak sunulduğu bu atmosferden hoşlanmıyoruz. İsveç NATO üyesi olmak için gerekli tüm şartları sağladı.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ise, "Amacımız NATO'ya üyelik sürecini Finlandiya ile birlikte tamamlamak. Türkiye ve Finlandiya ile imzaladığımız üçlü mutabakatı uygulamaya devam edeceğiz. Finlandiya ile bu yolculukta birlikteyiz" dedi.

KUR'AN-I KERİM SORUSUNA YANIT

Kristersson, Kur'an-ı Kerim'e yönelik yeni bir provokasyonun söz konusu olup olmadığı sorusuna ise, "Maalesef İsveç'in NATO üyeliğini sabote etmek isteyenler var ve bu mümkün" yanıtını verdi.

Kaynak: Haber Global TV

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson Finlandiya Başbakanı Sanna Marin NATO son dakika