İsveç'te kaybolan Türk asıllı subay Deniz Arda hakkında flaş gelişme!

İsveç'te kaybolan Türk asıllı subay Deniz Arda hakkında flaş gelişme!

İsveç'in başkenti Stockholm'de Silahlı Kuvvetler'de görev yapan 31 yaşındaki Türk asıllı Deniz Komando Subay Deniz Arda'dan 3 aydır haber alınamıyor. Deniz Arda'nın kaybolmadan bir gün öncesine ait yeni görüntüleri çıktı

İsveç'te kayıp Türk asıllı İsveçli subay Deniz Arda'dan en az 3 aydır haber alınamıyor. Nerede olduğu bilinmeyen Arda'ya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Arda'nın kaybolmasından bir gün önce İsveç'in başkenti Stockholm'ün güneyindeki bir süpermarketten alış veriş yaptığı görüldü. Spor salonuna gittiğini belirlene Arda'nın market alışverişinden sonra nereye gittiği bilinmiyor.

Arda'nın kaybolduğunun bildirilmesinin ardından soruşturma başlatan polis, Arda'nın bilgisayarını ve telefonunu araştırdı. Deniz'in her gün koşu yaptığı Söderlandlegen semtinde kapsamlı çalışmalar yapan polis hiçbir ize rastlamadı.

İsveç'te kaybolan Türk asıllı subay Deniz Arda hakkında flaş gelişme! - Resim : 1

"ÇOK ÖZEL YETİŞTİRİLMİŞ BİR KOMANDO"

Deniz Arda'nın babası Yüksel Arda, Oğlunun çok özel yetiştirilmiş bir komando olduğunu ve İsveç'in silahlı kuvvetlerinde görev yaptığını anlatarak, "Oğlum Stockholm'de kayboldu. 3 ay önce bir spor salonunda antrenman yaptıktan sonra salondan çıkış görüntüleri mobese kameralarına yansımış. Ondan sonra nereye gittiği, ne olduğu ile ilgili hiçbir görüntü ve bilgi yok." açıklamasında bulunmuştu.

Oğlunun en son bilgisayar ortamında arkadaşlarına gönderdiği mesajında Stockholm'un Nacka bölgesinde uzun bir koşuya çıkacağı bilgisini verdiğini kaydeden Arda, "Nacka bölgesinde asker, polis ve sivil toplum kuruluşları 3 aydır havadan ve yerden geniş yelpazede arama yapıyor. İsveç tarihinde 3 bin 200 sivil insanın ilk defa böyle bir arama yaptığı kayıtlara geçti. Maalesef şimdiye kadar hiçbir ize rastlanmadı. Polis, cinayet, kaçırılma, canına kıyma veya kendi isteği ile ortadan kaybolma teorileri üzerinde çalışıyor." ifadelerini kullanmıştı.

İsveç'te kaybolan Türk asıllı subay Deniz Arda hakkında flaş gelişme! - Resim : 2

"3 ÖNEMLİ SUBAYDAN BİRİYDİ"

Oğlunun İsveç Silahlı Kuvvetleri'nde farklı görevleri de bulunduğunu hatırlatan Arda, "İsveç'e herhangi bir saldırı sırasında ülkede savunma silahlarını harekete geçirecek 3 önemli subaydan biriydi. Oğlumun da bulunduğu bu üç subay güvenlik nedeniyle aynı anda uçağa bindirilip ya da farklı bir göreve gönderilemezdi. İnşallah kısa sürede güzel bir haber almak istiyoruz." demişti. 

Kaynak: İHA

Deniz Arda