İsrail saldırılara devam ediyor! Bilanço artıyor

İsrail saldırılara devam ediyor! Bilanço artıyor

İsrail saldırılarında can kaybı artmaya devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında can kaybının 27'si çocuk, 11'i kadın olmak üzere 103'e, yaralı sayısının ise 580'e yükseldiğini açıkladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor. Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinli Müslümanları hedef alan ve 300'den fazla masum sivilin yaralanmasına sebep olan İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde de yerleşim birimlerini hedef alıyor.

İSRAİL, İKİ EVİ DAHA BOMBALADI

 İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Beric Mülteci Kampı ile güneydeki Rafah kentinde iki evi hedef aldı. 

Tanıklar, bombalanan evlerin tamamen yıkıldığını, sivil savunma ekiplerinin enkaz altında canlı aradıklarını, şehit çıkmasından endişe edildiğini söyledi. 

Yıkılan evlerin çevresindeki binaların da bombardımandan büyük hasar gördüğü belirtildi. 

İSRAİL YİNE SİVİLLERİ HEDEF ALDI 

İsrail güçleri, Filistinli sivilleri hava saldırılarının ardından top atışları ile vurmaya başladı.

Filistinli sağlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, sivilleri hedef alan İsrail güçlerinin Filistin'in Beyt Hanun kentine ve Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Umm Al-Nasr köyüne düzenlediği topçu bombardımanı nedeniyle 1 çocuğun hayatını kaybettiği, 15 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Bölgede bombardıman sonucu birçok evin hasar gördüğünü bildiren yetkililer, bölgelerdeki sivillerin evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

BASIN MENSUPLARI YARALANDI

İsrail'in Gazze saldırısında AA kameramanı Muhammed el-Alul ile foto muhabiri Mustafa Hassuna yaralandı. 

İSRAİL, YARALILARA YARDIM EDEN SİVİLLERİ HEDEF ALDI

Gazze'nin güneyinde yer alan Sabra Mahallesi'ndeki Al Thalatiny Caddesi üzerinde İsrail tarafından daha önce vurulan bir noktada yaralılara yardım eden sivilleri insansız hava aracı (İHA) ile vurdu.

Filistinli kaynaklar saldırılar sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin yaralandığını aktardı. İsrail'in sivilleri hedef aldığı saldırı anı anı çevrede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonu ile anbean kayıt altına alındı.

ŞEHİT SAYISI 103'E YÜKSELDİ

İsrail düzenlediği hava saldırısı ile Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah ile Beyt Lahya'yı vurdu. Saldırılarda Refah'da bulunan bir polis merkezi, Beyt Lahya kentinde bir tarım arazisi hedef alındı.

Saldırı sonucu Refah'taki polis merkezi tamamen yıkılırken Beyt Lahya'daki tarım arazisinde çıkan yangında büyük hasar meydana geldi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları gece gündüz aralıksız devam ederken, saldırılarda çok sayıda sivil hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında can kaybının 27’si çocuk, 11’i kadın olmak üzere 103’e, yaralı sayısının ise 580’e yükseldiğini açıkladı.

 

son dakika son dakika haber