İsrail'de korkunç olay: 16 yaşındaki kız çocuğu 30 kişinin tecavüzüne uğradı!

İsrail'de korkunç olay: 16 yaşındaki kız çocuğu 30 kişinin tecavüzüne uğradı!

İsrail'in sahil şehri Eilat'ta yaşayan 16 yaşındaki bir kız öğrencinin 30 kişinin toplu tecavüzüne uğraması ülkeyi karıştırdı

İsrail basını, geçen hafta kız çocuğunun bir arkadaşıyla birlikte tatil beldesine gittiğini, orada arkadaşının tanıdığı başka kişilerle bir araya geldiğini yazdı. Haaretz gazetesi, kız çocuğunun bir akşam bu grupla içki içmeye gittiği, sonrasında tuvalete gitmek için bir otele gittiğini ve bir odaya götürülerek 30 erkeğin tecavüzüne uğradığını yazdı.

Times of Israel gazetesi ise, otel odasına götürüldüğü söylenen kız çocuğunun burada sıraya girmiş erkelerin tecavüzüne uğrarken, bazı zanlıların bu olayı cep telefonuyla kaydettiğini belirtti. Yaşananları görüntülediği ileri sürülen bir zanlı, kız çocuğuyla 'rızasıyla birlikte olduğunu' iddia etti. 

Polis yetkilileri, arkadaşlarının yardım etmeye çalıştığını ancak başaramadığını ifade etti. 

NETANYAHU: İNSANLIĞA KARŞI İŞLENMİŞ BİR SUÇ!

Ülkenin gündemine oturan toplu tecavüz olayına tepki yağarken, Başbakan Binyamin Netanyahu, "Bu şok edici bir olay. Söyleyecek başka kelime yok. Bu yalnızca bir kız çocuğuna karşı değil, insanlığa karşı işlenmiş bir suç ve her türlü kınamayı gerektiriyor. Sorumluları adalet önünde hesap vermeli" açıklamasında bulundu. 

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz geçen cuma günü polise gidip şikayetçi olan çocuğa destek verdiği Twitter mesajında, "Kalbim seninle, yalnız değilsin" ifadelerini kullanarak, "Anlamaya çalışıyorum ancak yapamıyorum: Kendinden geçmiş bir kız çocuğunun uzandığı otel odasının dışında sıraya girmiş onlarca kişiden oluşan kalabalıkta bekleyen bu adamlar neyi ispatlamaya çalışıyordu?" dedi. 

Saldırıya uğradığı kaydedilen mağdurun geçen hafta polise şikayette bulunmasının ardından 27 yaşındaki bir şüpheli çarşamba günü gözaltına alındı. Yine 27 yaşında başka bir zanlı da perşembe sabahı yakalanırken, polis yetkilileri daha fazla gözaltının beklendiğini ifade etti.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

İsrail toplu tecavüz çocuk istismarı haberler