Jinekolojik muayenede 'lezbiyenlik hastalıktır' teşhisi olay yarattı!

Jinekolojik muayenede 'lezbiyenlik hastalıktır' teşhisi olay yarattı!

Avrupa Birliği (AB) üyesi İspanya'nın Murcia kentinde bir hastanede jinekolojik muayene yapılan bir kadının raporunda "lezbiyenlik hastalıktır" yazması infial yarattı.

İspanya'nın Murcia kentinin yerel LGBT+ derneği Galactyco, 19 yaşındaki genç bir kadına hastanedeki jinekolojik muayenenin ardından verilen sağlık raporunda, eşcinselliğinin 'hastalık' olarak yazıldığı bildirildi. 

"ESİN KAYNAĞI OLMAK İÇİN İFŞADA BULUNDUM"

Konulan teşhisin kamuoyuna ifşa edilmesinin ardından büyük tepki çekmesi üzerine jinekoloğun dilediği özür, genç kadın tarafından kabul edildi. Sputniknews'te yer alan habere göre, genç kadın, medyaya verdiği demecinde 'benzer durumlarla karşılaştıklarında nasıl baş edeceklerini bilemeyen insanlara esin kaynağı olmak için' ifşada bulunduğunu belirtti.

HASTANE HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Raporu okuduğunda çok şaşırdığını ifade eden genç kadın, bunu 'hakaret ve adaletsizlik' saydığını, dolayısıyla Kraliçe Sofia Hastanesi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

"EŞCİNSELLİK NE HASTALIKTIR NE DE YANLIŞTIR"

Bunun jinekoloğun hatasından ibaret olduğuyla ilgili açıklama yapan hastanenin söylediklerine inanmadığını ifade eden kadın açıklamalarında, "Eşcinsellik ne hastalıktır ne de yanlıştır" ifadesini kullandı. 

Kaynak: Diğer

İspanya ispanya haberleri İspanya son dakika haberleri LGBT