İspanya'dan Türkiye'ye giden kargo uçağı düştü!

İspanya'dan Türkiye'ye gitmekte olan dört motorlu Ukrayna kargo uçağı Lviv havaalanı dışında yakıtı bittiği için acil iniş uyarısı verdi, düşen uçakta en az 5 kişi hayatını kaybetti.

Antonov-12 isimli uçak radardan çıkarak Ukrayna'nın batısındaki Lviv kentinde düştü. Turbo pervaneli uçakta 7 mürettebat ve kargoya eşlik etmekte olan bir kişi İspanya'dan Türkiye'ye gitmekteyken, Lviv havaalanında yakıt almak için duracaktı. Ukrayna Altyapı Bakanı Vladyslav Kryklii sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin ağır yaralı olduğunu, 2 kişinin ise hala aranmakta olduğunu söylerken, daha sonra düzeltme yaparak ölü sayısını 5 olarak duyurdu.

Ukrayna Acil Durumlar Servisi’nden yapılan açıklamada, kazada uçakta bulunan 5 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Ayrıca, düşen uçakta ölenlerin kimlikleri açıklandı. Uçağın pilotu Vitaly Stepanenko, pilot yardımcısı Igor Majewski, denizci Yuri Kuzmenko, teknisyen Igor Zavadyuk ve radyo operatörü Vladimir Kirilenko'nun hayatını kaybettiği bildirildi. Hastanede yaşam savaşı veren kişilerin kimliği ise mühendisler Oleg Şakhov, Andrey Amelkin ve Andrey Koryakin olarak açıklandı.

İspanya türkiye Lviv kargo uçağı