İspanya'da askerlerden tepki çeken görüntü!

İspanya'da askerlerden tepki çeken görüntü!

Bir grup askerin silahlarını yere koymuş, barda bira içerken görüldüğü fotoğrafların ortaya çıkması üzerine soruşturma başlatıldı. Olay, İspanya'dan bağımsızlığını ilan eden, siyasetçilerin 25 yıla kadar hapisle yargılandığı Katalonya sınırlarında yaşandı

Katalonya bölgesinde yer alan turistik Villafranca del Penedes şehrinde 10-15 kişilik bir asker grubu otomatik saldırı silahları yanlarındayken bir barda bira içmek için durmuş, silahlarını yere dizen askerlerin sohbet edip bira içerken fotoğrafları çekilmişti.

Askerlerin Fransa'nın kuzeyindeki bir tatbikattan döndükleri ve Ronda kasabasında bulunan üslerine gittikleri, askerleri taşıyan aracın benzin almak için durduğu, bu sırada onların da silahlarını yanlarına aldıkları belirtilirken, askerlerde herhangi bir cephane olmadığı kaydedildi.

Askerler ayrıca tüfekleri omuzlarında bir süpermarkette gezinirken de fotoğraflandı.

Ordu Sözcüsü, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını açıkladı, ayrıca silah taşırken içki içtiklerinin doğrulanması halinde askerlerin disiplin cezası alabileceğini söyledi.

Olayın İspanya'dan bağımsızlığını ilan eden ve bu nedenle siyasetçilerin 25 yıla kadar hapisle yargılandığı Katalonya sınırlarında yaşanması ise tuhaf karşılandı. 

İspanya Katalonya asker