İskender füzeleri Paşinyan'ı vurdu! Sözlerini geri aldı

Rus yapımı İskender füzelerinin etkisiz olduğunu söyleyen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, çark etti. Bu kez de Rus füzeleri hakkında yanlış bilgilendirildiğini söyledi. Kremlin Sarayı, açıklamayı olumlu karşıladı. 

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rus yapımı İskender füzelerinin işe yaramadığını söyledi, hem kendi ordusunu karşısına aldı, hem de Rusya'yı kızdırdı.

Kriz kontrolden çıkınca da çark etti. Sözlerini geri alan Paşinyan, "Bana yanlış bilgi verildi" dedi. 

Ermenistan Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre Nikol Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İkili, Paşinyan'ın bir televizyon programından İskender füzeleri için sarf ettiği sözleri değerlendirdi.

Açıklamada "Paşinyan, Putin ile telefon görüşmesi sonrası Rus yapımı İskender füzeleri hakkında yanlış bilgilendirildiği sonucuna vardı" denildi.

"Rus silahlarının dünyanın en iyileri arasında yer aldığından hiç şüphe edilmiyor" ifadesi kullanıldı. Ayrıca Paşinyan'ın sözlerinin Ermenistan ile Rusya arasındaki askeri işbirliğini ve müttefiklik ilişkilerini hedef almadığı belirtildi. 

Rusya açıklamayı olumlu karşıladı. Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, "Gerçekler dile getirildi" dedi. 

Paşinyan geçen hafta yaptığı açıklamada Azerbaycan'ın zaferiyle sonuçlanan 2. Karabağ Savaşı'nda Ermeni ordusunun İskender füzelerini kullandığını iddia etmiş ama füzelerin işe yaramadığını öne sürmüştü. Paşinyan, "Füzeler sadece yüzde 10 oranında patladı" demişti.

Paşinyan'ın iddiası hem Ermeni ordusu hem de Azerbaycan ve Rusya tarafından yalanlandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, savaşta İskender füzelerinin ateşlendiğini tespit etmediklerini söyledi. 

Rusya Savunma Bakanlığı da "Ermenistan Karabağ Savaşı'nda İskender füzelerini hiç kullanmadı. Paşinyan'ın sözleri bizi şaşırttı" demişti. 

Rus yapımı İskender  sistemleri, kısa menzilli balistik füze sınıfına giriyor. Dünyada sadece Rusya ve Ermenistan ordularında İskender füzeleri var.

Kaynak: Haber Global TV

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Kremlin Sarayı