İranlı firma krizi fırsata çevirdi: Yakmak için ABD, İsrail bayrağı...

Başkent Tahran'ın güneybatısındaki İran'ın en büyük bayrak üreten şirketi, kendine yeni bir iş kolu yarattı ve protestocuların yakması için Amerika, İngiltere, İsrail bayrakları üretmeye başladı

ABD'nin İran'a yaptırımlarıyla iki ülke arasında başlayan gerilim, ABD'nin 3 Ocak'ta Bağdat Havalimanı'nda İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi hava saldırısıyla öldürmesiyle zirveye ulaştı. Buna karşılık, İran da 8 Ocak'ta ABD kuvvetlerinin konuşlandırıldığı el-Esed ve Erbil üslerine füze saldırısı düzenlemişti.

İran'ın yanlışlıkla düşürdüğünü açıkladığı Ukrayna uçağında hayatını kaybedenler için düzenlenen anma etkinliğine katılan İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Rob Macaire ise 11 Ocak'ta "bazı radikal ve yıkıcı eylemleri organize etmeye ve kışkırtmaya çalıştığı" iddiasıyla gözaltına alınmış, bir süre sonra serbest bırakılmıştı.

İranlı firma krizi fırsata çevirdi: Yakmak için ABD, İsrail bayrağı... - Resim : 1

İran halkının özellikle Süleymani'nin öldürülmesiyle ayaklanmasına İran'ın en büyük bayrak üretici firmasından atak geldi. Protestocuların eylemlerinde yakabilmesi için Amerika, İngiltere, İsrail bayrakları üretmeye başladı. Bir ayda 2 bin ABD ve İsrail bayrağı üreten şirket, yıllık 1.5 milyon bayrak sayısına ulaştı.  

İranlı firma krizi fırsata çevirdi: Yakmak için ABD, İsrail bayrağı... - Resim : 2

Buna karşılık Reuters haber ajansı, geçtiğimiz Kasım ayında İranlılar'ın ülkenin üst düzey yetkililerine karşı ayaklanarak protesto ettiğini, "Bizim düşmanımız Amerika değil, düşmanımız burada" şeklindeki sözlerine yer verdi.  

Irak'ta ABD tarafından öldürülen General Kasım Süleymani posterleri ve "intikam" yazılı pankartlar taşıyan göstericilerin, "Zarif utan, bakanlığını bırak", "Kahrolsun Amerika", "Kahrolsun İngiltere" sloganları attığı görülmüştü. 

İran bayrak ABD İsrail