İran'ın dini lideri Hamaney'den küstah açıklama!

Azerbaycan - Ermenistan sorununda sözde tarafsızlık politikası izlediğini söyleyen İran'ın gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıktı. İran'ın dini lideri Hamaney, Zengezur koridorunu eleştirip Ermanistan'ın yanında durdu.

Hamaney'in bu küstah açıklaması, tepki çekse de Azerbaycanlıları hiç şaşırtmadı. Çünkü İran, Azerbaycan toprakları işgal edilirken de Azerbaycanlılara zulmedilirken de hep sessiz kalmış, Ermenistan'a karşı çıkmamıştı.

Ermenistan'ın işgal politikasına yıllarca örtülü destek veren İran'ın bir kez daha maskesi düştü. Ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Türkçe Twitter hesabından yaptığı açıklamada önce "Karabağ'ın Azerbaycan'a geri dönüşünden mutluluk duyuyoruz" ifadesini kullandı. Ardından da onlarca yıllık gizli ajandalarını ortaya koyan ifadeler kullandı.

Hamaney paylaşımında "Karabağ'ın Azerbaycan'a geri dönüşünden mutluluk duyuyoruz. Elbette işin içinde İran-Ermenistan sınırını bloke etme politikası varsa İslam Cumhuriyeti buna karşı çıkacaktır. Çünkü bu sınır binlerce yıllık bir iletişim yoludur" ifadelerini kullandı.

Hamaney haddini aşan bu sözlerle Azerbaycan topraklarının işgaline arka çıktıklarını itiraf etti. Bunu yaparken de tarihi gerçeklere sırtını döndü.

İran'ın dini liderinin "İran-Ermenistan sınırı binlerce yıldır iletişim yolu oldu" ifadesi tam anlamıyla koca bir yalan. Çünkü bahsettiği yer Azerbaycan toprağı!

Bin yıllık sınır ve iletişim yolu dediği topraklar çok değil 100 yıl önce Azerbaycan'dan alınıp Ermenistan'a verildi.

Hamaney'in Müslümanlara uyguladığı eziyet bitmek bilmeyen Ermenistan ile Zengezur koridoruna dair görüş birliği yapması da akıl alır gibi değil. Tamamen Ermenistan yanlısı bir tutum sergileyen Hamaney, 2. Karabağ Savaşı sonrası imzalanan ateşkes anlaşması metnini ya hiç okumamış ya da kendi ülkesinin büyüklüğünü unutup Ermenistan'ın piyonuna dönüşmüş durumda.

 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Ermenistan İran Ayetullah Ali Hamaney