İran ve ABD ordusu karşı karşıya kalırsa: Hangi ülkenin ne kadar silahı var?

Kasım Süleymani'nin öldürülmesi Orta Doğu'da ABD ve İran'ı bir kez daha karşı karşıya getirdi. İran intikam yeminleri ederken ABD, çatışma potansiyelinin en yüksek olduğu Irak'tan çekilmeyeceğini duyurdu. Peki bugün savaş çıksa?...

ABD ve İran arasında zaten nükleer tesislerle ilgili uzun süredir devam eden soğuk savaş sıcak çatışmanın kıyısına kadar geldi. İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin Bağdat'ta ABD tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında öldürülmesi, İran'ın savaş kılıçlarını kınından çekip çıkarmasına neden oldu. İran halkının da büyük tepkisine neden olan bu saldırı, Süleymani ile yakın ilişkileri bilinen Irak hükümeti tarafından da sert tepkiye neden olurken, İran'dan intikam yeminleri, Irak'tan ise ABD ordusunun Irak'tan çıkarılması yönünde bir yasa geldi. 

Peki giderek tonu sertleşen iki ülke arasında bugün bir sıcak çatışma ortamına girilse, hangi ülkenin savaş gücü daha üstün? İran ve ABD kıyaslamasına bakılırsa, hangi ülkenin daha çok askeri, silahı, yani savaş gücü var. Hangi ülke savunmaya ne kadar bütçe ayırıyor? Tank, top, füze, deniz gücü, hava gücü açısından hangi ülke ne kadarlık silaha sahip?

İran ve ABD ordusu karşı karşıya kalırsa: Hangi ülkenin ne kadar silahı var? - Resim : 1

İran ABD