İran'dan Trump'a tarihi çağrı: Savaşı durdurun

İran'dan Trump'a tarihi çağrı: Savaşı durdurun

İran Dışişleri Bakanı Zarif, sosyal medyadan yaptığı açıklamada ABD Başkanı Trump'a savaşı ve terörü durdurması için çağrı yaptı.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran üzerinde yaptırımların artacağı mesajına Twitter'dan yanıt verdi verdi.

"SAVAŞI VE TERÖRÜ DURDURUN"

Zarif, Trump'ın İran üzerinde yaptırımların artacağı mesajına yönelik, "ABD'nin İran'daki sıradan vatandaşlara yönelik hedeflediği bu ekonomik terörizm yasa dışı, savaşı ve terörü durdurun" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

ABD ve İran arasında yaşanan gerilim giderek tırmanıyor. G-7 zirvesi sonrasında Trump'tan İran'a karşı yumuşama sinyalleri gelmiş hatta Trump'ın Ruhani ile görüşebileceği bile belirtilmişti. Fakat özellikle Suudi Arabistan ve İran arasında yaşanan son saldırı krizi bütün sürecin tersine dönmesine neden oldu. ABD Aramco'ya düzenlenen saldırıların arkasında İran'ın olduğunu öne sürmüştü.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yönelik yaptırımların artırılması için Ticaret Bakanı Steven Mnuchin'e talimat verdiğini duyurmuştu. 

Öte yandan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Çarşamba günü yapılan kabine oturumunda yaptığı açıklamada, ABD'nin azami baskısı altında müzakerenin imkânsız olduğunu ve müzakere için ABD'nin ekonomik teröre son vermesini gerektiğinin altını çizmişti.

İran ABD Donald Trump Cevad Zarif