İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin yardımcısı Cihangiri de koronavirüse yakalandı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin yardımcısı Cihangiri de koronavirüse yakalandı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, koronavirüsün ülkenin tüm bölgelerine yayıldığını açıkladı. Ülkede virüsten ölenlerin sayısı 92'ye yükseldi. Öte yandan Ruhani'nin birinci yardımcısı İshak Cihangiri'nin koronavirüse yakalandığı duyuruldu.

Çin'den sonra koronavbiüs salgınında en çok ölüm haberlerinin geldiği İran'da Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin birinci yardımcısı İshak Cihangiri'nin koronavirüse yakalandığı duyuruldu.

Daha önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar ve 23 milletvekilinin de koronavirüse yakalandığı açıklanmıştı. İran'ın önde gelen din adamlarından, eski Vatikan Büyükelçisi Hüccetülislam Hadi Hüsrevşahi ve Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Üyesi Muhammed Mirmuhammedi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin yardımcısı Cihangiri de koronavirüse yakalandı - Resim : 1

HÜKÜMET YETKİLİLERİN ÜLKE DIŞINA ÇIKIŞI YASAKLANDI

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'nda (ISNA) yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Kovid-19 salgınının daha fazla yayılmasını önleme amacıyla hükümete bağlı kurumlarda çalışanlar için bir talimatname yayımladı.

Söz konusu talimatnamede, Dışişleri Bakanlığı çalışanları hariç tüm yetkililerin uluslararası konferans ve etkinliklere katılmak için ülke dışına çıkışlarına ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyeceği belirtildi.

İran'daki tüm hükümet kurumlarına tebliğ edilen talimatnameye göre, yetkililer yalnızca Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı'nın izni ile ülke dışına çıkabilecek ve ülkeye dönüşlerinde de gerekli sağlık kontrollerinden geçirilecek.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin yardımcısı Cihangiri de koronavirüse yakalandı - Resim : 2

RUHANİ: VİRÜS TÜM ÜLKEYE YAYILDI

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Koronavirüs ülkemizde neredeyse bütün şehirlere yayıldı. İran bu salgını minimum ölüm sayısı ile kısa zamanda yenecek" açıklamasında bulundu. İran'a salgınla mücadelede yardımcı olan tüm ülkelere teşekkür eden Ruhani, şöyle devam etti: "Onlar (ABD) merhamet maskesi takarak 'İran halkına yardım edelim' diyorlar. Siz eğer samimiyseniz en azından ilaç yaptırımlarını kaldırın. İran ulusuna karşı hata yaptığınızı, özür dilediğinizi ve ilk adım olarak ilaç ithalatı için bankacılık faaliyetleri ile sağlık ve gıda alanındaki taşımacılık yaptırımlarını halkın üzerinden kaldırın." 

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin yardımcısı Cihangiri de koronavirüse yakalandı - Resim : 3

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 92'YE YÜKSELDİ

İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 92'ye, vaka sayısı ise 2 bin 922'ye yükseldi. 

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19 nedeniyle 15 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve dünden bu yana 586 yeni vaka tespit edildiğini söyledi.

Cihanpur, ülkede şu ana kadar Kovid-19 nedeniyle 92 kişinin hayatını kaybettiğini, vaka sayısının ise 2 bin 922'ye çıktığını belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani koronavirüs