İnsanlar çıplaklar plajlarını neden tercih ediyor?

İnsanlar çıplaklar plajlarını neden tercih ediyor?

Dünyanın dört bir yanında, özellikle de Avrupa ve Uzak Doğu sahillerinde sayısı gittikçe artan çıplaklar plajları özellikle nüdistlerin en çok tercih ettikleri tatil destinasyonları haline gelmiş durumda. İşte Akdeniz'den Tayland'a uzanan çıplaklar plajının sevilme sebepleri...

Hırvatistan'ın Dalmaçya kıyısında bulunan yerleşim birimi Rovinj'de yer alan Valalta, Kanada'da devletin açtığı bir çıplaklar plajı olan Wreck, Yunanistan'ın Girit adasında bulunan Kızıl plaj, Dünyanın en ünlü çıplaklar plajı olan Cap d'Agde plajı, Girit'in en uzun plajlarından biri olan Plakias, Amerika'nın güneydoğusunda bulunan Florida eyaletindeki Haulover, Meksika'nın gizli cennet olarak anılan Acapulco plajı ve Riveria Maya, Fransa'nın denizaşırı toprağı olan St. Barts adasındaki Grand Saline plajı, Brezilya'nın Bahai bölgesinde bulunan Bahai, ünlü Phuket adasının Mai Khao plajı ve Phi Phi adasındaki Nui dünyanın en ünlü nüdist plajları arasında yer alıyor. 

Çıplaklar plajını sevenlerin sayısı ise hiç de azımsanacak gibi değil. Eğitim danışmanı Darcy Turcano, "Uzun bir yürüyüşün ardından soyunup denize hirmek harika. Çocuklarım bedenlerinden utanmadan büyüyorlar ve utanmadan ya da bağnazca 'örtülmeden' gururla sergilenen her tür ve şekilde vücut görüyorlar. Kumsalda çıplak olmak cinsel bir şey değil" sözleriyle çıplaklar plajına olan sevgisini açıklıyor. 

Seyahat yazarı Geena Truman ise, bu plajların toplumlar üzerindeki 'çıplaklık' fikrinden uzaklaşmaya yardımcı olduğunu söyleyerek, "Mümkün olduğunca doğada olmayı ve güzel çıplaklar plajlarını seviyorum. Bu, vücudunuzun özgür olmasıyla ilgili" ifadelerini kullandı. 

Bu plajları tercih edenlerin sevme nedenleri olarak gösterdiği en ortak fikir ise, özgürlük hissi... Kişiler vücutlarını tüm kusurlarıyla kabul ettiklerini söylerken, güvensizliğin bedenlerini ele geçirmesine izin vermemesinin de en güzel yanı olduğu ve ayrıca gittikleri plajlardaki insanları bir daha görmeyecekleri için çekinmedikleri görüşünde...

Ayrıca insanların tüm yargılarını bu tatil biçimlerinin kapısında bırakıyor oluşu, birbirlerinin vücutlarını incelemeden eşit hissetmeleri de çıplaklar plajlarının avantajları arasında gösteriliyor. 

Kaynak: Haber Global TV