İngiltere Prensi Andrew, Epstein açıklamalarının ardından görevlerini bıraktı!

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in üçüncü çocuğu Prens Andrew, cinsel taciz suçundan sabıkası olan ve cezaevinde ölü bulunan Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein ile ilgili açıklamalarının ardından kamu görevlerini bıraktığını açıkladı.

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in üçüncü çocuğu, York Dükü Prens Andrew, aylardır adının geçtiği, reşit olmayan bir çocukla cinsel ilişkiye girdiği iddialarına geçtiğimiz gün televizyon ekranlarına ilk defa çıkarak soruları yanıtlamıştı.

Prens Andrew, cinsel taciz suçundan sabıkası olan ve cezaevinde ölü bulunan Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein ile arkadaşlığının, İngiltere Kraliyet ailesinin çalışmalarına zarar verdiğini söyleyerek, aile üyesi olarak üstlendiği görevleri bıraktığını açıkladı.

KAMU GÖREVLERİNİ BIRAKTI

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada Prens Andrew, olayın Kraliyet ailesinin yardım çalışmalarına zarar verdiğini söyleyerek, "Majesteleri'nden (Kraliçe 2. Elizabeth) yakın gelecekteki kamu görevlerimden çekilmeyi talep ettim ve o da buna izin verdi." dedi ve gerektiği halde soruşturmada işbirliğine gideceğini de açıkladı.

İngiltere'de Kraliyet ailesi üyeleri, ülke içi ve dışındaki etkinliklerde Kraliçe'yi temsil ediyor, hayır kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yürütüyor.

HAKKINDAKİ İDDİALAR

Prens Andrew, cinsel taciz suçundan hüküm giyen Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein'in arkadaşıydı. ABD Başkanı Donald Trump ve eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın da bir dönem arkadaşlık yaptığı Epstein, çocuklara cinsel istismarda bulunmak ve cinsel ilişki amaçlı insan kaçakçılığı yapmakla suçlanıyordu. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Epstein, 10 Ağustos'ta New York'ta tutulduğu cezaevinde ölü bulundu, daha sonra Epstein'ın intihar ettiği açıklandı.

Epstein'ın kurbanlarından Virginia Giuffre, 17 yaşında olduğu 2001 yılında, daha sonra 2002 yılında New York'ta, Londra'da ve Epstein'ın ABD Virjin Adaları'ndaki özel mülkünde Prens Andrew'la cinsel ilişkiye zorlandığını söyledi. 

PRENS RÖPORTAJ VEREREK YALANLADI

Prens Andrew "Böyle bir şey olmadı. Kesinlikle böyle bir şey olmadığını size söyleyebilirim. Bu hanımefendiyle görüştüğümü hatırlamıyorum, kesinlikle öyle bir şey yok" demişti. 

İddiaların sahibi Giuffre, olaya ilişkin verdiği ayrıntılı ifadelerde, '2001 yılında cinsel ilişkiye girdikleri gece dans etmeye gittiklerinde Prens Andrew'un çok terlediğini' söylemiş, Prens ise tıbbi olarak terlemesinin mümkün olmadığını ifade ederek, 'helikopter pilotu olarak görev aldığı Falkland Savaşı sırasında aşırı dozda adrenalin sonucu yaşadığı travmayla artık terlemediğini' anlatmıştı. 

KANIT FOTOĞRAFI HATIRLAMADIĞINI SÖYLEDİ

Prens Andrew'un Epstein'ın kız arkadaşının evinde elini Giuffre'nin beline dolarken görüldüğü 2001 tarihli Londra'da çekilen fotoğraf hakkında, "Bizim yaptığımız incelemeler sonucu, fotoğrafın sahte olup olmadığını kanıtlayamadık, çünkü bir fotoğrafın fotoğrafının fotoğrafı. O elin benim elim olup olmadığından da emin olamıyoruz. Bu fotoğrafla ilgili ne söyleyebileceğimi bilemiyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

"O GECE PİZZACIDAYDIM"

Giuffre, Prens Andrew'la ilk olarak 10 Mart 2001'de cinsel ilişkiye girdiğini söylemiş, Prens ise o tarihte kızı Beatrice'i Pizza Express adlı pizza restoranına götürdüğünü sonra da geceyi evde geçirdiğini ifade etmişti. O tarihte pizzacıya gittiğini nasıl hatırladığı sorulduğunda ise "Woking'de Pizza Express'e gitmek benim için çok olağandışı bir durum, çok tuhaf bir şekilde hatırlıyorum" yanıtını vermişti. 

Prens Andrew İngiltere Jeffrey Epstein cinsel taciz