İngiltere'de ilginç öneri: Mastürbasyon reçeteye yazılsın!

İngiltere'de ilginç öneri: Mastürbasyon reçeteye yazılsın!

İngiltere'de seks oyuncağı şirketi LELO UK, Sağlık Bakanlığı'na yazdığı açık mektupta ilginç bir öneride bulunarak, hastalara daha geniş kapsamlı sağlıklı bir yaşam programının parçası olarak 'mastürbasyon'un reçete olarak yazılmasını önerdi

İngiliz seks oyuncağı şirketi LELO UK, Sağlık Bakanlığı'na açık mektup yazarak mastürbasyonun stresle mücadele için hastalara önerilmesi çağrısında bulundu.

Sıklıkla tabu olarak görülen mastürbasyon, seks oyuncakları satan bir firma tarafından önerildi. Şirket, mektupta Ulusal Sağlık Sistemi'nin (NHS) daha geniş bir sağlıklı yaşam programının bir parçası olarak hastalara 'mastürbasyon yapmayı' önermesini istedi. 

İngiltere'de 1970'li yıllarda mastürbasyon; anksiyete, uykusuzluk, sinirlilik, iştahsızlık ve nefes darlığı yaşayan kadınlar için ortak bir teşhis olan 'histerinin' tedavisi için reçetelere girmiş, bu dönemde yapılan çeşitli çalışmalar olumlu etkiler göstermiş, stresi azalttığı, uykuyu düzene soktuğu, mutluluk hormonunu arttırdığı ifade edilmişti. 

LELO UK seks terapisti Kate Moyle, "Keyfin işlevi bizi iyi hissettirmek; kişisel zevk ve mastürbasyon, vücudumuzu daha iyi tanımaya ve cinsel özgüveni arttırmaya yardımcı olan oksitosin hormonunun salınımı dahil olmak üzere kortizol seviyelerini düşürebilirken, sağlığımız için olumlu faydalar sağlayabilir. Sağlıklı yaşam programının bir parçası olarak potansiyel olarak tavsiye edilen mastürbasyon, bazı hastalar için, güven ve eğitici bilgiyle öne sürüldüğünde faydalı olabilir" ifadelerini kullandı.

2 bin İngilizle yapılan araştırma, kişilerin yüzde 66'sının orgazm olduktan sonra daha üretken olduğunu, yüzde 40'ı ise takip eden 5 gün boyunca mutluluk ve verimliliğin etkilerini sürdürdüğünü ortaya koydu. 

İngiltere seks oyuncağı Mastürbasyon reçete