Indiana Jones setinde koronavirüs değil, norovirüs salgını!

Indiana Jones setinde koronavirüs değil, norovirüs salgını!

Başrol oyuncusu Harrison Ford'un ameliyat olması nedeniyle aksayan 5'inci Indiana Jones filminin çekimleri, norovirüs salgınından etkilendi. 50'den fazla set çalışanı, bulaşıcı hastalık salgını nedeniyle evine gönderildi.

Macera serisi Indiana Jones’un beşinci filminin çekimleri, norovirüs salgınından etkilendi. 50’den fazla Pinewood Stüdyoları çalışanı, bulaşıcı hastalık salgını nedeniyle Buckinghamshire’daki setten evlerine gönderildi. 

Filmin 79 yaşındaki başrol oyuncusu Harrison Ford, omzundaki incinme nedeniyle ameliyat oldu. Ford bu nedenle üç ay boyunca setten uzak kaldı. Ameliyat nedeniyle aksayan çekimler, bu defa bulaşıcı hastalık yüzünden sekteye uğradı.

Kaynaklar, 50’den fazla kişinin çalışamaz duruma geldiğini ancak filmin başrol oyuncularının bu kişiler arasında yer almadığını belirtti. Bazı set görevlileri, çalışanların bir kısmının da korona virüsü salgını ile mücadele ettiğini söyledi. 

'BAŞROL DEĞİŞECEK' İDDİASI

Geçtiğimiz günlerde Fleabag dizisiyle tanınan oyuncu Phoebe Waller-Bridge’in, Indiana Jones serisinde, Indiana Jones karakterinin kadın versiyonuyla Harrison Ford’un yerine geçeceği iddiaları gündeme geldi. Ancak daha sonra Bridge’in, gelecek yıl gösterilecek filmde Indiana Jones’un arkadaşı olarak rol alacağı belirtildi. 

"Indiana Jones 5"in 22 Temmuz 2022'de vizyona girmesi planlanıyor. 

NOROVİRÜS NEDİR, BELİRTİLERİ NELER?

Norovirüs, ishal ve kusma belirtileri gösteren, mide bağırsak sisteminin bakteri, virüs veya parazitlerle oluşan enfeksiyonuna verilen isim. İshal şikayeti ile hekime başvuran erişkinlerin yaklaşık %20'sinden norovirusler sorumludur. Norovirusler aynı zamanda virüslerden kaynaklanan ishal salgınlarının %60-95'ini oluşturmaktadır.

Kuluçka süresi 18-72 saattir. Hastaların çoğunda ilk olarak bulantının eşlik ettiği ani başlaya karın ağrısı görülür. Sıklıkla karın ve kas ağrısı, baş ağrısı, keyifsizlik, halsizlik olabilir. Klinik belirtiler 24-72 saat devam eder. Küçük çocuklarda, yaşlılarda, bağışıklık yetmezliğinde daha çok semptomatik enfeksiyon ve kronik ishale neden olabilir. 

Harrison Ford Indiana Jones norovirüs