İklimle mücadeleye 'insan eti yeme' önerisi!

İklimle mücadeleye 'insan eti yeme' önerisi!

Geçtiğimiz hafta Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda konuşan Stockholm Ekonomi Okulu profesörü İsveçli Magnus Soderlund, iklim değişikliğiyle mücadele etmek için oldukça sıra dışı bir tavsiyede bulunarak 'insan eti yemeyi' önerdi.

Stockholm Ekonomi Okulu profesörü ve araştırmacı Magnus Soderlund, ölen insanların etlerini tüketmenin insan ırkının devamlılığını sağlayacağına inandığını söyledi. 

Soderlund'ın 'yamyamlık' (kanibalizm) üzerine konuşmaları büyük yankı uyandırmış, zirvede 'İnsan eti yediğinizi hayal edebiliyor musunuz?' isimli bir konuşma yapmıştı. Ayrıca bireylerin insan eti tüketmeyi denemesi durumunda, yamyamlık karşıtı muhafazakar tabuların zamanla değişebileceğini söylemişti. 

İklimle mücadeleye 'insan eti yeme' önerisi! - Resim : 1

Soderlund'ın konuşmasında değindiği noktalardan birisi de, insanlığın gelecekte ırklarının devamlılığını sağlayacak gıda çözümü olan 'yamyamlık' fikrine dahi karşı olmalarının fazla bencil olmalarından kaynaklı olduğuydu.

Soderlund, kendisinin insan eti yiyip yemeyeceği sorusuna bu fikre açık olduğu yanıtı verdi. "Bu konuda bir nebze tereddüt etsem de, asla tutucu yaklaşmıyorum. Söylemek zorundayım ki, insan etinin en azından bir tadına bakabilirim" açıklamasını yaparak, evcil hayvanlar ve böcekler gibi daha makul seçeneklerin de mevcut olduğunu belirtti.

iklim değişikliği yamyamlık hannibal