Hükümeti eleştiren çeteler sokağa çıkma yasağı ilan etti

koronavirüs
Hükümeti eleştiren çeteler sokağa çıkma yasağı ilan etti

Brezilya'nın Rio de Janeiro eyaletindeki yasa dışı çeteler hükümeti önlem almamakla eleştirerek sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, "Normale dönmeliyiz. Toplu ulaşım yasağı ve kitlesel ev hapsi, koronavirüs tedbirlerine dahil edilmemeli. Salgın 60 yaş ve üzeri insanları daha çok etkiliyor, okulları kapatmak için hiçbir neden yok." ifadelerini kullanmıştı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki yasa dışı çeteler, koronavirüs salgını ile mücadeleyi lehlerine çevirerek halkı tehdit etti. Hükümetin sokağa çıkma yasağı ilan etmemesine rağmen , silahlı grupların gecekondu mahallelerinde yaşayanlara akşam 20.00'den sonra sokağa çıkılmaması yönünde mesajlar gönderdiği ortaya çıktı.

"Sokağa çıkma yasağı uyguluyoruz çünkü kimse bunu ciddiye almıyor. Hiçbir şey yapmadan evde kalmak daha iyi." mesajı verdiler.

Brezilya Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle 11 kişi yaşamını yitirdi. Böylece söz konusu virüsün yol açtığı ölümlerin sayısı 57'ye çıktı. Ülkedeki vaka sayısı ise 2 bin 433'e ulaştı. Brezilya'nın ve Güney Amerika'nın en büyük kenti olarak bilinen ve salgından en çok etkilenen Sao Paulo'da Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı 48'e çıktı.

Brezilya'da dün binlerce kişi, Bolsonaro'nun koronavirüsü hafife alan açıklamalarına tepki gösterdi. Evlerinin balkonlarına çıkan birlerce kişi, gerekli önlemleri almamakla suçladığı Bolsonora'yı tencere tava çalarak protesto etti. 

Brezilya Rio de Janeiro koronavirüs çete sokağa çıkma yasağı