Hitler'in doğduğu ev polis merkezi olacak

Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler'in dünyaya geldiği evin karakola dönüştürüleceğini, Avusturya İçişleri Bakanlığı yıllar süren tartışmalardan sonra, binanın bir Neo-Nazi tapınağına dönüştürülmesinin engellenmesine çalışıldığını açıkladı

Avusturyalı yetkililer, Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler'in dünyaya geldiği evin karakola dönüştürüleceğini açıkladı. Avusturya İçişleri Bakanlığı yıllar süren tartışmalardan sonra, binanın bir Neo-Nazi tapınağına dönüştürülmesinin engellenmesine çalışıldığını açıkladı .

Hitler'in 20 Nisan 1889'da doğduğu Braunau am Inn kasabasındaki köşede yer alan sarı renkli ev 2016 yılında aşırı sağcı turizmine mahal vermemek adına binayı sahibinden kiralanarak devlet tarafından denetim altına almıştı.  17'nci yüzyılda inşa edildiği bilinen evin, neo-Nazi gruplar tarafından kutsallaştırılmaması amacıyla dönüştürüleceği ifade edildi. 

İçişleri Bakanı Wolfgang Peschorn, basın açıklamasında, "Binanın gelecekte polis tarafından kullanılacak olması buranın asla Nazizmin anılacağı bir yer olmayacağına dair net bir işaret vermelidir" dedi.

İçişleri Bakanlığı binanın polis teşkilatına ev sahipliği yapması için önde gelen mimarları davet edecek ve gelecek yılın ilk yarısında en iyi tasarıma karar vermesi beklenen kent temsilcisi de dahil olmak üzere uzmanlardan oluşan bir jüri ile AB çapında bir mimari yarışması başlatılacak.

Hitler burada çok kısa bir süre yaşamasına rağmen, Nazi sempatizanlarını dünyanın dört bir yanından çekmeye devam ediyor.

Adolf Hitler Avusturya Nazi