Hindistan'da yasağa rağmen vakalar artıyor

koronavirüs
Hindistan'da yasağa rağmen vakalar artıyor

Hindistan Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağının uygulandığı ülkede toplam vaka sayısının 53 bin 45'e, ölü sayısının bin 787'e yükseldiğini açıkladı.

Hindistan Sağlık Bakanlığı, ülkede koronavirüs salgınında (Covid-19) vaka sayısının 53 bin 45'e yükseldiğini açıkladı. Bakanlık, haftalardır süren sokağa çıkma yasağı, genel izolasyon ve sıkı tedbirlere rağmen vakaların artmaya devam ettiğini belirtti. Ülkede son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 89 kişinin ölmesi sonucu toplam ölü sayısının bin 787'e yükseldiği belirtildi. Ülkede en çok etkilenen eyalet ise 14 bin 541 vaka sayısıyla Maharaştra eyaleti oldu. Maharaştra eyaletinde korona nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 583'e ulaştı.

Hindistan İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma yasağının 18 Mayıs'a kadar uzatıldığı duyurmuş, önümüzdeki 2 haftanın belirleyici olacağını belirtmişti. 

Bakanlık ayrıca, ülkenin bazı bölgelerinin kırmızı, yeşil ve turuncu olarak işaretlendiği, aktif vaka sayısı ve yapılan test sayıları gibi bazı bilgileri içeren Kovid-19 risk yoğunluğu haritasını da paylaşmıştı. 

Harita uyarınca, turuncu ve yeşil bölgelerde bazı esnetmelere gidilirken kırmızı bölgelerde tüm sanayi, tarım ve inşaat faaliyetleriyle alışveriş merkezleri hariç tüm işletmelerin faaliyetlerine izin verilmişti. 

Hindistan haberler son dakika haber vaka sayısı ölü sayısı koronavirüs