Hindistan'da kopya çekmesinler diye öğrencilerin başına koli geçirdiler!

Hindistan'da kopya çekmesinler diye öğrencilerin başına koli geçirdiler!

Hindistan'da bir okul, kimya sınavında öğrencilerin başına kopya çekmelerini engellemek için koli geçirdi. Okul yönetimi tepki çeken fotoğraflar için özür diledi.

Hindistan'ın Karnataka eyaletindeki Bhagat Pre-University College'da bir kimya sınavında çekilen, yalnızca ön kısımları kesik olan başlarına koli geçirilmiş öğrencilerin görüntüleri tartışmalara neden oldu. İdari sorumlulardan M.B. Satish, "Başka yerlerde yapıldığını duyduktan sonra, öğrencilerin konuşmasını engellemek için biz de yaptık" dedi.

Satish, öğrencilerin kolileri kendi istekleriyle kafalarına geçirdiği konusunda ısrar ederek, "Hiçbir zorlama yoktu. Zaten fotoğraflardan da görebileceğiniz gibi bazı öğrenciler takmıyor. Takanların bazıları da 15-20 dakika sonra çıkardı. Bir saat sonra da biz tüm öğrencilere kolileri çıkarmalarını söyledik" dedi.

Eyalet yetkilileri fotoğrafların sosyal medyaya düşmesinden sonra sınav sürerken okula giderek duruma müdahale etti.

Eyaletin Orta Eğitim Dairesi Müdür Yardımcısı S.C. Peerjade, uygulamayı "insanlık dışı" diye niteledi ve "Bu konuda mesaj alır almaz hemen okula gidip bu yönteme son vermelerini söyledim." şeklinde açıklamada bulundu.  

Hindistan okul koli Haber Global