Her 3 Alman'dan 2'si iklim değişikliğini hayatları için tehdit olarak görüyor

Almanya Küresel ısınma
Her 3 Alman'dan 2'si iklim değişikliğini hayatları için tehdit olarak görüyor
Fotoğraf: DepoPhotos

Almanya’da yapılan bir ankete göre nüfusun çoğunluğu politikacılardan çevreyi ve iklimi korumak için daha fazla çaba gösterilmesini talep ediyor. Yüzde 56'sı federal hükümetin iklimi korumak için "çok az" şey yaptığını düşünüyor.

TÜV Derneği tarafından yaptırılan temsili bir Ipsos araştırmasına göre yüzde 36'sı karşı görüşte, yüzde 6'sı ise kararsız.

Buna göre yüzde 20, siyasetin, iş dünyasının ve toplumun kararlı bir şekilde harekete geçebilmesi için “Son Nesil” grubunun protestolarını gerekli görüyor. Öte yandan Alman vatandaşlarının yüzde 24'ü insan kaynaklı iklim değişikliğine inanmıyor. Yüzde 23'ü ise iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin kendilerini ilgilendirmediğini düşünüyor.

Ankete göre, ankete katılanların yüzde 78'i için çevre ve iklimin korunması önemli ya da çok önemli. Her üç kişiden ikisi (yüzde 68) iklim değişikliğini bugün ve gelecekte yaşamları için bir tehdit olarak algılıyor. Ve en az yüzde 56'sı iklim değişikliği nedeniyle kişisel tüketim ve mobilite davranışlarını değiştirdiklerini söylüyor. (Arti49)

Kaynak: Diğer

Almanya Küresel ısınma iklim değişikliği