Hakan Fidan'dan İsveç mesajı: Mevzuat değişikliğinin fiiliyata yansıması gerekiyor

Hakan Fidan İsveç Finlandiya

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brüksel'deki 3'lü toplantıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Fidan, "İsveç'in Türkiye için güvenli bir müttefik olacağını bilmemiz gerekiyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brüksel'de İsveç'in NATO üyeliği konusundaki Daimi Ortak Mekanizma Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Fidan'ın açıklamaları:

Daimi Komite Toplantısı'nın 4.'sünü Türkiye'de yaptık. NATO siyasi ve askeri ittifaktır. NATO'ya katılma arzusundaki ülkelerin terörizmle mücadele konusunda sağlam tavır sergilemeleri şarttır. Türkiye'ye askeri yaptırım uygulamamaları da gerekir. Bunlar İsveç'in de 3.'lü Mutabakat çerçevesindeki yükümlülükleridir. İsveç savunma sanayii kısıtlamalarını kaldırdı. Terörle mücadele mevzuat değişikliği de yaptı. Bunların şimdi fiiliyata yansıması gerekiyor.

İsveç'in Türkiye için güvenli bir müttefik olacağını bilmemiz gerekiyor. PKK, FETÖ İsveç sokaklarında gösterilerine devam edecekse mevzuat değişikliğinin Türkiye için bir manası kalmıyor.

KRİTİK TOPLANTI

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında, İsveç'in NATO üyeliği başvurusu hakkındaki Daimi Ortak Mekanizma Toplantısı bugün Brüksel'de yapıldı.

Türk heyetinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yanı sıra MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar yer aldı.

Kaynak: Haber Global TV

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Brüksel