Hacı adaylarının 7 günlük ev karantinası başladı

Hacı adaylarının 7 günlük ev karantinası başladı

Koronavirüs salgını nedeni ile kısıtlı katılım ve sıkı tedbirler alınan hac organizasyonunda hacı adaylarının 7 günlük ev karantinası bugün başladı.

Suudi Arabistan, koronavirüs salgınında artan vaka ve can kayıpları nedeni ile bu yıl hac organizasyonunda yurtdışından gelen hacı adaylarının kabul edilmeyeceğini açıklamıştı. Hac ve Umre Bakanlığı, yaptığı açıklamada sadece yurtiçindeki Müslümanların Hac organizasyonuna katılabileceğini duyurmuş, geçtiğimiz günlerde ise Hac için sağlık protokolü yayınlamıştı.

Bakanlık, dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Hac için yayınlanan sağlık protokolüne göre, sağlık şartlarını ve koşullarını karşılayan Hacı adaylarının 7 günlük ev karantinası bugün başladı" dedi.

Öte yandan Suudi Arabistan’da 250 bin 920’ye, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 2 bin 486’ya yükseldi.

BU YIL YENİ KARARLAR ALINDI

Bu sene koronavirüs salgını nedeniyle Suudi Arabistan hac organizasyonunda yurt dışından gelen hacı adaylarını kabul etmeyeceğini, sadece yurt içinde yaşayan hacı adaylarına izin vereceğini duyurmuş, Bakanlık, hacı adaylarının ve çalışanların maske takmasının zorunlu hale getirildiğini açıklamıştı. Hac Bakanlığı, Mina, Müzdelife ve Arafat'ta, 50 metrekarelik alana sahip çadırlarda en fazla 10 kişinin olacağını, şeytan taşlamada kullanılacak olan çakılların önceden dezenfekte edilip paketler içinde dağıtılacağını, tavaf ve say alanlarında hacıların her kata dağılacağını ve sosyal mesafe kuralına uygun olarak, hareket edileceğini, Kabe ve Hacerul Esved'e dokunmanın ve öpmenin yasaklandığını aktarırken, maske ve sosyal mesafe kuralına uyulacak şekilde cemaatle namaza izin verildiğini, zemzem ve içme sularının pet şişelerde kişilere özel olacağını, korona irüse yakalananların hac ibadetini tamamlamasına izin verileceğini açıklamıştı. 

koronavirüs Mekke hac hacılar Suudi Arabistan Kabe karantina