Güney Afrika Cumhuriyeti'nde günde 75 kişi cinayete kurban gitti

Dünya haberleri Güney Afrika Afrika
Güney Afrika Cumhuriyeti'nde günde 75 kişi cinayete kurban gitti

Dünyada suç oranlarının en yüksek olduğu ülkelerden bir tanesi olan Güney Afrika Cumhuriyeti'nde, bu yılın temmuz-eylül ayları arasında günde ortalamam 75 kişinin cinayete kurban gittiği bildirildi.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde 2023 yılının temmuz-eylül aylarında, günde ortalama 75 kişinin cinayete kurban gittiği bildirildi. 2022 yılında ise ülke genelinde toplam 27 bin kişinin cinayet sonucu hayatını kaybettiği açıklanmıştı. 

Dünyada suç oranlarının en fazla görüldüğü ülkelerden Güney Afrika Cumhuriyeti'nde, bu yılın temmuz-eylül aylarında, günde ortalama 75 kişi cinayet sonucu yaşamını yitirdi.

GÜNEY AFRİKA POLİSİ: 881'İ KADIN, 293'Ü ÇOCUK 6 BİN 945 KİŞİ CİNAYETE KURBAN GİTTİ

Güney Afrika Polis Bakanlığı tarafından yayımlanan suç istatistiklerine göre, 2023 Temmuz ila Eylül aylarında, 881'i kadın, 293'ü çocuk toplam 6 bin 945 kişi cinayete kurban gitti.

Suçlularla çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden 35 polis memuru da bu kişiler arasında yer aldı.

50 BİNDEN FAZLA SOYGUN 70 BİNE YAKIN HIRSIZLIK VAKASI

Güney Afrika'da bu dönemde 50 binden fazla soygun, 70 bine yakın hırsızlık vakası yaşanırken 13 binden fazla tecavüz ve cinsel saldırı vakası da kayıtlara geçti.

EN YÜKSEK SUÇ ORANLARI YOKSUL MAHALLELERDE KAYDEDİLDİ

Cape Town, Johannesburg ve Durban şehir merkezleri ile çevresindeki yoksul mahalleleri, ülkede suç olaylarının en yoğun yaşandığı yerler olarak öne çıkıyor.

2022 YILINDA YAKLAŞIK 27 BİN KİŞİ CİNAYET SONUCU HAYATINI KAYBETTİ

Resmi verilere göre 2022'de ülkede yaklaşık 27 bin kişi cinayet sonucu ölmüştü.

 

 

 

Kaynak: AA