Greta bu kez de Bolsonaro'nun gazabına uğradı!

Greta bu kez de Bolsonaro'nun gazabına uğradı!

BM'de yaptığı konuşmayla tüm dünyada gündem olan 16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, bu kez de Amazon yangınlarından sorumlu tutulan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun hedefindeydi. Bolsonaro, Greta için "velet" dedi.

Küresel çapta öğrencilerin iklim grevleri düzenlemesine öncülük etmesinin ardından 74. BM Genel Kurulu toplantılarında yaptığı konuşmayla dünyada gündem olan 16 yaşındaki Greta Thunberg, dünya liderlerinin de dilinden düşmüyor. Ancak destekleyenlerinin fazlalığı kadar, genç aktiviste yoğun tepki de var...  

Greta, Brezilya'nın kuzeydoğusundaki Maranhão eyaletinde Guajajara kabilesinin iki liderinin, yoldan geçen araçtan açılan ateş sonucu ölmesine tepki vererek, Brezilya'da yerlilerin, yasa dışı orman kesimine karşı çıktıkları için öldürüldüğünü ve dünyanın bunu görmezden geldiğini ifade edip, bu durum için "rezalet" dedi.

Tüm ölümlerin endişe verici olduğunu söyleyerek, hükümetin ülkedeki yasa dışı orman kesimini azaltmak istediğini savunan Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro ise bu açıklamaya, "Greta, yerlilerin, Amazon ormanlarını koruduğu için öldüğünü söyledi. Basının, onun gibi bir velede bu kadar ilgi göstermesi şaşırtıyor" şeklinde yanıt verdi. 

GRETA 'VELET' KELİMESİNİ PROFİLİNE YAZARAK ALAY ETTİ

Greta Thunberg, Twitter profiline Portekizcede 'velet' anlamına gelen 'Pirralha' yazdı. 

ABD Başkanı Donald Trump daha önce "Parlak ve harikulade bir geleceği dört gözle bekleyen çok mutlu genç bir kıza benziyor. Görmesi çok hoş" yazmış, Greta da Twitter biyografisinde kendisini "Parlak ve harikulade bir geleceği dört gözle bekleyen çok mutlu bir genç kız" diye tanımlamıştı.

Ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Greta hakkında "Greta'nın kibar ve çok içten bir kız olduğuna eminim. Kimse Greta'ya modern dünyanın zorlu olduğunu, çok farklı yönleri olduğunu, hızla geliştiğini ya da Afrika'daki, Asya'daki insanların da İsveç'tekiler gibi yaşamak istediğini açıklamamış. Peki bu nasıl yapılmalı? Onları Afrika'da zaten yeterince olan güneşin enerjisini kullanmaya mı zorlayalım? Birileri bunun ne kadara mal olduğunu açıklamış mı?" açıklamasında bulununca, Greta bu kez de Twitter biyografisini "Kibar ama yeterince bilgilendirilmemiş bir ergen" diye güncellemişti. 

Brezilya Jair Bolsonaro Greta Thunberg