Gizemli göç! Fillerin 500 kilometrelik yürüyüşü 1 milyon dolara mal oldu

Çin'de nisan ayında doğal hayatı koruma parkından kaçan ve 500 kilometreden fazla yol kat ederek 7 milyon nüfuslu Kunming şehrine yaklaşan 15 filin dinlenme molası verdikleri görüldü

Ülkenin güney batısındaki Yunnan eyaletinde bulunan bir doğal hayatı koruma parkından kaçan 15 filin kuzeye ilerleyişi sürüyor. 

Fillerin yoğun nüfuslu kentlere girmesini engellemek için yolların kapatıldığını ve bariyerler kurulduğu açıklanırken, yolculuğun insansız hava araçlarıyla takip edildiği belirtildi.

​Rotaları üzerindeki mısır tarlalarındaki ekinlerin tamamını yiyen, bir su tankındaki bütün suyu içen ve 56 hektarlık tarım alanına zarar veren yabani Asya filleri çiftçilerde ve halkta korkuya neden olurken, firari kafileden yeni görüntüler geldi. 

Yaklaşık 7 milyon nüfusu bulunan Kunming şehrine doğru ilerleyen ve aralarında 3 yavru da olan fillerin yorgun düştükleri ve mola verdikleri görüntülendi. Fotoğraflarda, fillerin Xinyang şehrinin yakınlarındaki bir ormanda yattıkları görülüyor. 

Gizemli göç! Fillerin 500 kilometrelik yürüyüşü 1 milyon dolara mal oldu - Resim : 1

Fillerin neden koruma alanlarından kaçtıkları bilinmezken, Çin devlet haber ajansı Şinhua, yaşadıkları ormanlık alanda yiyebilecekleri bitkilerin azalması sonucu göç etme içgüdüsü ile kuzeye yöneldiklerini belirtmişti. 

Yetkili Chen Mingyong, bu olayın, Çin’de fillerin en uzun mesafeli göçü olduğunu vurguladı​​​​​​​. Çin devlet televizyonu CCTV de fillerin verdiği zararın değerinin yaklaşık 1.1 milyon dolar olduğunu açıklamıştı. 

Şinhua, 1980'lerde 193 olan Yunnan'daki fil sayısının günümüzde 300'lere çıktığını bildirdi.

Çin’in resmî ajansı Xinhua'ya göre, kasım ayında, dişi bir filin bir bebek doğurduğunu ve bu nedenle Yunnan'daki Pu'er'e geldiğini aktardı. Beş ay boyunca buraya yerleşen filler 16 Nisan’da tekrar yolcuklarına kaldıkları yerden devam etti.

Daha sonra sürüden iki fil gruptan ayrılarak kuzeydoğuya doğru gittiği ve diğer 15 filin ise yolculuklarına devam ettiği aktarıldı.

Kaynak: Haber Global TV

Çin Kunming Fil