Gerçek Squid Game! Diziyi ülkeye sokan lise öğrencisi kurşuna dizilerek öldürülecek

Kuzey Kore'ye USB ile Squid Game dizisini sokan ve diziyi izlettiren bir lise öğrencisi ölüm cezasına çarptırıldı. Öğrencinin kurşuna dizilerek idam edilmekle cezalandırıldığı öğrenildi.

Akşam'ın Daily Mail'den aktardığı habere göre, bir öğrenci olduğu belirtilen Kuzey Koreli, popüler Güney Kore dizisini bir USB mobil bellek cihazına saklayıp Çin'den ülkeye giriş yaptı.

Kopyaları diğer öğrenciler de dahil olmak üzere birkaç kişiye sattıktan sonra ülkenin gözetim servisleri tarafından yakalanan kişinin dizideki karakterlerin de öldürüldüğü acımasız yöntemlerden biri olan kurşuna dizilerek idam edilmekle cezalandırılacağı belirtildi.

Bir kolluk kuvveti kaynağı, "Her şey geçen hafta bir lise öğrencisinin Güney Kore draması Squid Game'i içeren bir USB flash sürücü satın alması ve onu sınıftaki en iyi arkadaşlarından biriyle izlemesiyle başladı" dedi.

İlgili tutuklamaların, ülkenin Çin ile sınır komşusu olan Kuzey Hamgyong eyaletinde geçtiğimiz hafta gerçekleştiği düşünülüyor.

KOPYASINI ALAN VE İZLEYENLERE DE CEZA

Radio Free Asia, diskin bir kopyasını satın alan bir öğrencinin ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığını, diziyi izleyen altı kişinin ise beş yıl ağır çalışma cezasına çarptırıldığını bildirdi.

 

Kaynak: Diğer

Kuzey Kore Squid Game