General dizleri üstünde Tayland Kralı'na bilgi verdi

General dizleri üstünde Tayland Kralı'na bilgi verdi

Tayland'ın tartışmalara yol açan kralı Maha Vajiralongkorn, 4'üncü eşiyle birlikte, Tayland ordusu tarafından yapılan koruyucu tıbbi malzemeleri denetlerken fotoğraflandı.

Koronavirüsten korunmak amacıyla Almanya'da lüks bir oteli kapatarak 20 kadın ile birlikte kendini karantinaya giren Tayland Kralı Maha Vaji­ra­long­korn eşiyle birlikte görüntülendi. Salgına karşı maske takan Tayland Kralı Vajiralongkorn, 4'üncü eşiyle birlikte, Tayland ordusu tarafından yapılan koruyucu tıbbi malzemeleri denetlerken fotoğraflandı. Kral Vajiralongkorn ve Kraliçenin huzuruna çıkan ordu generali denetimlerle ilgili bilgiyi dizlerinin üzerine çökerek vermesi dikkat çekti.

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, daha önce 20 kişilik haremiyle Almanya'da lüks bir otelde karantinaya çekildiği açıklanmıştı.

Rama X olarak da tanınan kralın, Almanya'daki Garmisch-Partenkirchen bölge konseyinin özel izniyle bütün Grand Hotel Sonnenbichl'i kendisi ve 'harem'ine kiraladığı belirtilirken, Alman basını otelde kralla beraber 'harem'inden 20 kadın ve birkaç hizmetçinin kaldığını iddia etmiş, Vajiralongkorn'un 4 eşinin otelde olup olmadığı belirtilmemişti. 

Haber, Tayland'da büyük tepkiye neden oldu. "#NedenBirKralaİhtiyacımızVarKi?" 1.2 milyon kez paylaşılmıştı, üstelik ülkede kraliyet ailesi mensuplarına hakaret edenler 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanabiliyor.

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn haberler Haber Global Tayland tıbbi malzeme