Fransa UEFA'dan Türkiye'ye yaptırım talep etti!

Fransa UEFA'dan Türkiye'ye yaptırım talep etti!

2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) eleme maçında Türkiye ile Fransa karşılaştı. Barış Pınarı Harekatı'na destek paylaşımından dolayı kulübü tarafından kadro dışı bırakılan Cenk Şahin olayından sonra Fransa, asker selamını UEFA'ya şikayet etti

Stade de France'da Fransız emniyetinin geniş güvenlik önlemleri aldığı maçta EURO 2020 Elemeleri H Grubu 8'inci maçında Türkiye, deplasmanda Fransa ile 1-1 berabere kalarak liderliğini sürdürdü. Fransızların Barış Pınarı Harekatı ve futbolcularımızın asker selamı vermesinden ötürü, iptalini istedikleri maçın öncesinde ve sonrasında da herhangi bir sorun yaşanmadı. Stade de France tribünlerini dolduran Türk taraftarlar Mehmetçik'e selam gönderdi.

Fransa UEFA'dan Türkiye'ye yaptırım talep etti! - Resim : 1

MAÇIN İPTALİNİ İSTEMİŞLERDİ

EURO 2020 eleme maçını iptal etmek isteyen bazı Fransız politikacılar maçın iptali için sosyal medyada kampanya başlatmış, ancak UEFA maçın planlandığı gibi oynanacağını duyurmuştu. 

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle bu akşam Paris'te Türk ve Fransız milli takımları arasında oynanacak maça gitmeme kararı almış, Fransız siyasetçi Jean-Christophe Lagarde de Türkiye maçı öncesi"Müttefikimiz Kürtlerin öldürüldüğü operasyonu asker selamı ile destekleyen futbolcuları ağırlamak istemiyoruz" demişti. 

TÜRKİYE DEPLASMANDA LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

SPOR BAKANI TÜRKİYE'YE YAPTIRIM İSTEDİ

Fransız Spor Bakanı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, 'asker selamının' sporun ruhuna aykırı olduğunu belirterek UEFA'dan bu konuda yaptırım uygulanmasını istedi.

Fransa UEFA'dan Türkiye'ye yaptırım talep etti! - Resim : 2

Bazı Türk futbolcuların asker selamı vermesi nedeniyle Fransa Spor Bakanı Roxana Maracineanu, UEFA'dan Türkiye'ye yaptırım uygulanması çağrısında bulunarak, "Fransa Futbol Federasyonu ve maçın sorunsuz şekilde geçmesini sağlayan polislere teşekkür ederiz. Türk futbolcular sportmenliğe aykırı şekilde askeri selam vererek bu çabaları berbat ettiler. UEFA'dan örnek bir yaptırım talep ediyorum." dedi. 

Türk futbolcularının asker selamının televizyonlar tarafından gösterilmemesine de tepki geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu da Stade de France'da Türk oyuncuların asker selamı verdiğini gösteren fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.

Fransa EURO 2020 Barış Pınarı Harekatı asker selamı Fransa-Türkiye UEFA