Fransa, Türkiye'ye yaptırım için bastırıyor!

Fransa, Türkiye'ye yaptırım için bastırıyor!

Reuters haber ajansı, Fransa, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın Türkiye'nin ekonomisinin hedef alındığı daha sert yaptırımlar istediğini kaleme aldı

Fransa, Doğu Akdeniz krizi ile ilgili Türkiye'ye yaptırım uygulaması için Avrupa Birliği'ne baskılarını sürdürürken, AB'nin 1 Ekim'deki yaptırım ihtarına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geri adım atmadığını öne sürdü.

Dün Avrupa Parlamentosu (AP) ise Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye yaptırım getirmesini talep ederek skandal bir karara imza attı. AP 631 evet oyu, 3 hayır oyu ve 59 çekimser oyla, AB üyesi Güney Kıbrıs'ı desteklemek adına Türkiye'ye karşı bağlayıcı olmayan bir karar aldı. 

AP, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bu ay Kuzey Kıbrıs'a ziyaret gerçekleştirmesi sonrası bu kararı alırken, Güney Kıbrıs, AB liderlerine daha önce yaptığı çağrıda Türkiye'nin "yasadışı eylemlerine karşı adım atılması ve sert yaptırımlar getirilmesini" talep etmişti.

Parlamento'da alınan bu karar, Fransa'nın gelecek ay Türkiye'ye AB yaptırımı getirme çabasını destekleyecek gibi görünüyor. Ekim ayında AB liderleri toplanarak Türkiye'nin Güney Kıbrıs ve Yunanistan'la Akdeniz'in doğusunda yaşadığı kriz nedeniyle Türkiye'ye yaptırım getirme uyarısında bulunmuştu.

Parlamento'nun aldığı karar, Türkiye'nin Akdeniz'in doğusundaki doğalgaz arama çalışmalarını "yasadışı" olarak niteliyor. Ankara yönetimi ise bu nitelemeye katılmıyordu. 

 

Kaynak: Reuters

Fransa Yunanistan Güney Kıbrıs