Fransa koronavirüs tedavisinde kullanılan 'Hidroksiklorokin'i yasakladı

koronavirüs
Fransa koronavirüs tedavisinde kullanılan 'Hidroksiklorokin'i yasakladı

Dünya Sağlık Örgütü'nün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalarının tedavilerinde kullanılan "Hidroksiklorokin" isimli ilacın denemelerinin güvenlik endişeleri nedeniyle geçici olarak askıya alındığını bildirmesinin ardından Fransa kullanımını yasakladı

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, geçtiğimiz gün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalarının tedavilerinde kullanılan "Hidroksiklorokin" isimli ilacın denemelerinin "güvenlik endişeleri" nedeniyle geçici olarak askıya alındığını bildirmişti.

Koronavirüs (Covid-19) hastalarının tedavisinde kullanılan hidroksiklorokin, Fransa tarafından yasaklandı.

Sıtma hastalığına karşı etkili olan hidroksiklorokin ilacı, bazı ülkelerde Covid-19 tedavisinde de kullanılıyor. Ancak tıp dergisi olan The Lancet, hidroksikolorokin ve klorakin ve bunların hastaneye yatırılan Kovid-19 hastaları üzerindeki etkilerini gözlemleyen bir çalışma yayınladı. Yetkililer, ilacın tek başına veya makrolid ile kullanıldığında, daha yüksek bir ölüm oranı tahmin ettiklerini bildirdiler. Bunun üzerine Dünya Sağlık Örgütü ilacın geçici olarak askıya alındığını kaydetti.

TRUMP, HİDROKSİKLOROKİN KULLANDIĞINI BELİRTMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip koronavirüsten korunmak için kullanmaya başladığını açıkladığı ilacın kalp hastalığı riskini artırdığı bildirilmişti.

Tıp dergisi Lancet tarafından yapılan araştırmada, sıtma ilacı hidroksiklorokinin tek başına veya antibiyotikle kullanımının Kovid-19 hastalarında fayda sağlamadığının görüldüğü kaydedilmişti. 

Trump, 19 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, "Son birkaç haftadır, önlem amaçlı hidroksiklorokin kullanıyorum." ifadesini kullanmış, bunu kendisinin istediğini doktorlarının da itiraz etmediğini vurgulamıştı

Fransa koronavirüs hidroksiklorokin Donald Trump haberler Dünya Sağlık Örgütü son dakika haber