Flamingoların kan görünümlü kırmızı süt içtiği videoya büyük ilgi!

Flamingoların sindirim kanallarında ürettiği kırmızı renkli sütü ve bununla yavrularını beslediği video sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Flamingoların uzun, sırık benzeri bacakları olan, kıvrık gagalı ve uzun boyunlu bir kuş olmasının yanı sıra dikkat çeken bir özelliği daha bulunuyor. Görünüşünü çok beğendiğimiz bu hayvanların diğer özelliği de kan gibi görünen sütle beslenmiş olmaları.  

Science Channel, yavrusunu beslemeye çalışan bir flamingonun görüntülerini kaydetti. Ancak bu alışagelmiş beslenme türünün dışında. Videoda baba flamingo, gagasını süt annenin gagasına ulaşana kadar annenin kafasına yerleştiriyor, sonra küçük olan flamingo sütü doğrudan oradan içmeye geliyor. Küçük flamingo kan gibi görünen sütle besleniyor. Bu sütün özelliği ise kırmızı olması ve babanın vücudundaki vezikülden ortaya çıkıyor olması.

Öte yandan flamingolar sindirim kanallarında kırmızı renkli bir "süt" üretir ve bunu kusarak yavrularını beslerler. Burada her iki flamingo da aynı yavruyu beslemeye çalıştığı görülüyor.

FLAMİNGOLAR HAKKINDAKİ DİĞER ÖZELLİKLER

Flamingolar, çok büyük topluluklar halinde, diğer hayvan ve kuş türlerinin yaşamak için pek tercih etmeyeceği, sıra dışı doğa koşullarının olduğu bölgelerde yaşarlar. Beslenmek için, gagalarını suya batırır, aşağı yukarı sallar ve suyu tararlar. Gagalarının ucunda, lamellas adı verilen küçük, dar ve çapraz levhalar vardır. Aşağı doğru eğik ve kalın uçlu, sağlam gagaları sayesinde en zor koşulda bile yiyeceklerine kolayca ulaşabilirler. Gagalarının içindeki büyük, etli dili suyu lammellas tabakasından süzer; geriye beslenmesi için küçük omurgasız hayvanlar ve bitkiler kalır. Genelde Flamingolar, Yengeç, Artemia, Karides gibi hayvanların yanında, Karınca larvası, ve Yosun yiyerek beslenirler.

Flamingo sindirim sistemi