Finlandiyalılar Türkiye hakkında neler düşünüyor?

Finlandiya
Finlandiyalılar Türkiye hakkında neler düşünüyor?

Türkiye, Finlandiya'nın NATO'ya girişine onay verdi. Peki Fin halkı Türkiye hakkında ne düşünüyor.

Popüler Quora sitesine gelen yanıtları bir genelleme yapmadan sizler için derledik. İşte Finlandiya halkının Türkiye'yle ilgili düşüncelerinden birkaç örnek...

Henriikka K.:

"Sıradan bir Finlandiyalı için Türkiye demek Alanya'da tatil yapmak demektir. Marmaris ve Antalya da Finlandiya'da oldukça popülerdir.

Finlandiya'da genelde halk, çalışmak isteyen sorun çıkarmayan göçmenlerle iyi geçinir. Ülkemizdeki Türkler de çok çalışkan. Bu yüzden Finlandiya'da Türkiye hakkında olumlu düşüncede olanlar çoğunlukta. Aslında bakarsanız Finlandiyalılar Türkiye'yi Avrupa'nın bir parçası olarak görüyor. Ankara ve Finlandiya'nın en doğu noktası hemen hemen aynı boylamda."

Samuli H.:

"Finlandiyalılar genelde nereli olduğunuzu umursamaz. Dar görüşlü olanlar da var muhakkak. Hatta Finlandiyalıların Türkleri dünyadaki diğer milletlerden daha çok düşündüğünü söyleyebilirim."

Antti L.:

Türk erkekleri yemek pişirmede Finlandiyalı erkeklerden çok daha iyi. Türklerin çoğunun kibar, nazik ve neşeli insanlar olduğunu düşünüyorum. Birkaç kez Türkiye'ye gittim. Telaşlı bir hayat yaşadıklarını gördüm. Ne zaman bir Türk ile karşılaşsam birkaç kelime konuşmaya çalışıyorum."

Kaynak: Diğer

Finlandiya türkiye NATO yaşam