Finlandiya havayolu şirketi Finnair, uçaklarda dağıttığı ikramları marketlerde satacak

koronavirüs
Finlandiya havayolu şirketi Finnair, uçaklarda dağıttığı ikramları marketlerde satacak

Finlandiyalı havayolu şirketi Finnair, koronavirüs nedeniyle seyahatlerin azalması karşısında mutfak personellerini işten çıkarmamak amacıyla 'business class' yolculara sunulan ikramları süpermarketlerde satma kararı aldı

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını havayolu şirketlerini de ciddi şekilde etkilerken, personel sayısını azaltma kararı alan firmaların aksine Finlandiya'da devlete ait havayolu şirketi Finnair'den ilginç bir çözüm yöntemi geldi. Finnair'in 'business class' yolculara sunduğu ikramları, mutfak personellerini işten çıkarmamak amacıyla süpermarketlerde satacağı duyuruldu. 

Şirket, 'Taste of Finnair' markalı yiyecekleri bugünden itibaren marketlere dağıtacağı açıklanırken, şirketin ikramları arasında 'ren geyiği köftesi', 'Arktik köfte' ve Japon usulü teriyaki soslu biftek gibi ürünler yer alıyor. İskandinav ve Asya ülkelerinin damak tatlarına uygun olduğu söylenen ürünlerin fiyatı 10 ila 13 euro arasında değişecek.

Şirketin yemeklerini satacak olan K-Citymarket Tammisto mağazasının müdürü Kimmo Sivonen, yiyeceklerin, insanların tat alma yetisinin azaldığı uçak koşullarında dağıtılanlara nazaran daha az tuz ve baharat içereceğini söylerken, "Bence bugünlerde herkesin biraz gezme isteği var ve şu an bu ihtiyacı biraz karşılayabiliriz" dedi.

Finlandiya'da hazır yemek satışlarında, Kovid-19 salgınıyla birlikte yerel işgücünün tahmin olarak yüzde 60'ının evden çalışmaya başlaması nedeniyle ilkbahardan bu yana patlama yaşandı.

Yaklaşık 7 bin çalışanı bulunan Finnair, salgının başlangıcından bu yana bunların büyük bir kısmını işten çıkardı ve uçuş trafiği geçen ay, geçen yılın eylül ayına göre yüzde 91 azaldı.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Finlandiya koronavirüs