Felaketin görüntüsü: Yanardağın patlama anlarında lavlar evini böyle yuttu!

İZLANDA/ REUTERS
İzlanda Dünya haberleri

İzlanda'da felaket anları anbean kameraya yansıdı! Yanardağ patladı ve lavlar bir evi adeta yuttu... Korku dolu anlar sosyal medyayı salladı.

14 Ocak'ta kaydedilen felaket görüntüleri dehşete düşürdü. İzlanda'da yeniden aktif hale gelen fay bir evi de yuttu.  

İzlanda'da son aylarda giderek artan yanardağ patlamalarına bir yenisi eklendi. Dün harekete geçen yanardağın püskürttüğü lavlar, Grindavik'te felaket yarattı.

Yanardağ patlaması sonrası yerleşim birimleri tahliye edilirken bir evin kızgın lavlar tarafından yutulduğu anlar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Yetkililer lavların yol yapmasını, "En kötü senaryo" olarak yorumladı. Grindavik'teki 3800 vatandaş tahliye edilirken İzlandalı yetkililer bir açıklama yaptı.

İzlanda Meteorloji Ofisi tarafından yapılan açıklamada, "Son saatlerde sismik hareketliliğin daha az olduğu görüldü. Magma tünelinin ilerlemesinin durduğu anlamına geliyor bu durum. Fakat lavlar Grindavik kasabasına ulaştı" açıklamasında bulundu.

İzlanda Cumhurbaşkanı Gudni Johannesson, "Kasaba önceki gece başarılı bir şekilde tahliye edildiği için kimse tehlikede değil" açıklamasını yaptı.