FBI'ın çocuk istismarı uzmanı çocuk istismarından tutuklandı

cinsel istismar
FBI'ın çocuk istismarı uzmanı çocuk istismarından tutuklandı

ABD'de çocuk istismarına karşı uzman Federal Soruşturma Bürosu (FBI) çalışanı 51 yaşındaki David Harris, hakkında yöneltilen çocuk istismarı sebebiyle tutuklandı

ABD'de Federal Soruşturma Bürosu'nun çocuk istismarıyla mücadele bölümünde çalışan 51 yaşındaki David Harris çocuk istismarından tutuklandı

ABD'nin Florida, Louisiana ve Teksas eyaletlerinde Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) çocuklara yönelik cinsel suçları araştıran bir çalışanının tutuklandığı ve birkaç farklı eyalette çocuklara karşı birden fazla cinsel suç işlediği bildirildi. 

Özel FBI ajanı David Harris çocuk pornografisi de dahil çocuklara karşı işlenen suçları soruşturmakla görevliydi. Ancak St. George Adası'nda tatildeyken 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmakla suçlandı. Temmuz 2019'da St. George Adası'ndaki bir aile tatili sırasında, Harris'in cinsel organını açtığı iddia edildi. 

Harris'in doğaya yönelik suçlar, çocuklara uygunsuz davranış, müstehcenlik ve tanık sindirme suçlamalarıyla karşı karşıya olduğu belirtildi. 

Franklin County'de başlayan davaya Harris'in FBI'daki görevi nedeniyle ABD Adalet Bakanlığı ve Genel Müfettişlik Ofisi de dahil oldu. Yetkililer, soruşturma sırasında, Louisiana ve Teksas eyaletlerindeki beş yargı bölgesinde ve üç eyalette Harris'in reşit olmayan ve yetişkin kişilere karşı cinsel nitelikte ağır suçlara yol açan eylemlerde bulunduğuna dair kanıtlar elde edildiğini söyledi. 

Şu an Louisiana'da hapiste olduğu aktarılan 51 yaşındaki Harris'in bir dizi suçlamayla karşı karşıya olduğu ifade edildi. Harris bu yaz Ascension Parish'te tutuklanmıştı. Soruşturma yürüten yetkililer, Teksas'taki kanıtlara göre suçların birkaç yıl geriye gittiğini söyledi. West Point'ten mezun olduğu ve ABD Ordusu Yedeklerinde albay olduğunu bildirilen Harris'in FBI'dan da kovulduğu aktarıldı. 

 

Kaynak: Haber Global TV

ABD FBI çocuk istismarı