Fahrettin Altun'dan ABD'ye bir uyarı daha: Zararlı olacağını yineliyoruz

Fahrettin Altun'dan ABD'ye bir uyarı daha: Zararlı olacağını yineliyoruz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medyadan yaptığı açıklamada ABD'ye seslenerek "Terörist bir elebaşının müttefiklerimiz tarafından tanınmasının ilişkilerimiz için zararlı olacağını yineliyoruz. Bu durum müttefiklik ruhuna da aykırıdır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ABD'ye seslendi.

"ULUSLARARASI GÜVENLİĞE KARŞI RİSKLERİ ARTIRACAKTIR"

"Terörist bir elebaşının müttefiklerimiz tarafından tanınmasının ilişkilerimiz için zararlı olacağını yineliyoruz. Bu durum ulusal ve uluslararası hukukun ihlali olmakla birlikte stratejik ortaklık ve müttefiklik ruhuna da aykırıdır" diyen Altun açıklamasına şöyle devam etti:

"Bölgemize yönelik öngörüsüz politikalar, uzun süren sorunlar yaratacak, tüm bölgeyi istikrarsızlaştıracak ve uluslararası güvenliğe karşı riskleri artıracaktır. ABD makamları, terör elebaşlarına herhangi bir vize vermemekle kalmayıp, aynı zamanda onları müttefikleriyle birlikte adalete teslim etmek için iş birliği yapmalıdır."

TERÖRİST MAZLUM KOBANİ'NİN İADESİ

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, terör örgütü YPG/PKK elebaşılarından "Mazlum Kobani" kod adlı Ferhat Abdi Şahin'e ilişkin çıkarılan kırmızı bültenin ardından, Şahin'in iadesine ilişkin girişimde bulunulmuştu. İade talepnamesi dosyası ABD'ye verilmek üzere Dışişleri Bakanlığı'na iletilmişti.

Fahrettin Altun ABD