Eyfel Kulesi'ne girişlere zam

AJANS BİZİM
Fransa
Eyfel Kulesi'ne girişlere zam

Fransa’nın başkenti Paris’tin simge yapılarından Eyfel Kulesi'ni işleten Eyfel Kulesi'ni İşletme Firması'nın (SETE) Yönetim Kurulu Başkanı Jean-François Martins, bu yaz bilet fiyatlarında yüzde 20 artış yapılacağını açıkladı.

Martins, dün Franceinfo’ya yaptığı açıklamada, yüzde 20’lik zammın gerekçesini 120 milyon avroya ulaşan işletme masraflarındaki önemli artış olduğunu belirtti.

Martins, Franceinfo’ya televizyonundan yaptığı açıklamasında, "Kulede yapılması gereken çalışmaları yapmamak ya da bu yükü Parislilerin vergilerine yüklemek söz konusu olamazdı" dedi.

Martins, bilet satışlarıyla ilgili olarak da grev nedeniyle altı gün kapalı kalan Eyfel Kulesi'nin gelir kaybının "bir milyon avrodan fazla olacağını” söyledi ve grev sırasında bilet rezervasyonu yapan kişilere yeni bir bilet verileceği ya da parasının iade edileceğini bildirdi.

Altı günlük grevde toplam 100 bin kişi kuleyi ziyaret edemedi.

SETE Başkanı, çalışanların, yapının harap durumuyla ilgili endişelerine ilişkin olarak, "Objektif olarak bakıldığında, bu oldukça yanıltıcı bir suçlama. Beş yıldan uzun bir süredir kulenin daha önce hiç olmadığı kadar bakım halinde olduğunu ilk gören onlar; şüphesiz bu da mutsuzluklarının nedenlerinden biri" dedi.

Martins, 2017 ve 2030 yılları arasında, "önceki karşılaştırılabilir döneme kıyasla iki buçuk kat daha fazla" olmak üzere, Eyfel Kulesi'ne 380 milyon avro yatırım planlandığını belirtti.

Ona göre, SETE'nin neredeyse tek hissedarı olan Belediye, sendikaların iddialarının aksine, ücret konusunda aşırı talepkâr değil!

Martins, "Eğer Belediye bizden çok yüksek bir ücret talep etseydi, o zaman kule açık verirdi ve eğer kule açık veriyorsa, onu kurtarması gereken de Belediye'dir" dedi.