Esad parasını Rusya'ya mı kaçırıyor?

Esad parasını Rusya'ya mı kaçırıyor?

İngiliz Financial Times gazetesi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile ailesinin ülkedeki gelişmelerden dolayı paralarını Moskova'ya kaçırdıklarını ve milyonlarca dolar değerinde gayrimenkul aldıklarını yazdı.

İngiliz Financial Times gazetesinde bir makale kaleme alan Henry Foy, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve ülkenin en güçlü ailesi olarak bilinen Mahluflar arasındaki ilginç ilişkiye değindi. Henry Foy, Esad ve Esad'ın kuzeni Hafız Mahluf ailelerinin Suriye'deki gelişmelerden dolayı paralarını Rusya'ya kaçırdıkları ve milyonlarca dolar değerinde gayrımenkul aldıklarını yazdı.

Bir zamanlar Avrupa'nın en yüksek gökdeleni olan City of Capitals kompleksinin çok uluslu içecek şirketleri, İtalyan moda grubu, üst düzey Rus bankalarının bulunduğu, çevredeki kulelerin ise bakanlıklara, beş yıldızlı otellere ve en zengin işadamlarına ev sahipliği yaptığı belirtilirken, burada Suriye krizi başladığında paralarını yurt dışına çıkarmak isteyen Beşar Esad ve ailesine ait on milyonlarca dolarlık 18 lüks dairenin bulunduğu iddia edildi.

Aralarında Esad'ın kuzenlerinin de bulunduğu Suriye'nin en zengin ailesi olarak bilinen Mahluflar'a mensup bazı kişilerin geçtiğimiz altı yıl içinde bir dizi kompleks şirket bağlantıları ve kredi düzenlemeleri ile 40 milyon dolar değerinde 20 daire satın aldığı belirtildi.  

Financial Times Beşar Esad Suriye Rusya