Ermenistan terörist Sasunyan'ı protestolara katıldığı için gözaltına aldı

40 yıl önce Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan'ı şehit eden Ermeni Terör Örgütü Asala üyesi Hampig Sasunyan, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da gözaltına alındı. Ancak gerekçe işlediği suç değil, protesto gösterisine katılması.

Karabağ Savaşı'nda uğradığı ağır mağlubiyet sonrası iç karışıklığa sürüklenen Ermenistan, günlerdir protestolarla çalkalanıyor. Azerbaycan'la barış anlaşması imzalanmasını istemeyen savaş yanlısı rövanşistler meydanlara çıkarken bir grup protestocu parlamentoyu basmaya çalıştı.

Polis bu kişilere operasyon düzenlerken gözaltına alınanlar oldu. Aralarında bir terörist de vardır. Ermeni Terör Örgütü Asala üyesi Hampig Sasunyan gözaltına alındı.

Ermenistan terörist Sasunyan'ı protestolara katıldığı için gözaltına aldı - Resim : 1

Sasunyan, 1982 yılında Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan'ı şehit etmişti. 2 yıl sonra ABD'de ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Sasunyan skandal bir kararla geçen yıl serbest bırakılmıştı.

Dışişleri Bakanlığı ABD'nin kararını sert dille eleştirmiş "Siyasi saiklerle vahşi bir katilin salıverilmesi terörle mücadelede işbirliğine zarar vermektedir" açıklaması yapmıştı.

Ermenistan'a dönünce kahraman gibi karşılanan terörist Sasunyan gözaltına alındı. Ancak işlediği suç yüzünden değil, hükümet karşıtı protestolara katıldığı için.

Ermenistan'ın başkenti Erivan, 17 Nisan'dan bu yana her gün protestolara sahne oluyor. Karabağ'da kalıcı istikrar sağlanmasına imkan sunacak barış anlaşmasının imzalanmasına karşı olan muhalefet sivil itaatsizlik eylemi başlatmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Ermenistan Kemal Arıkan Hampig Sasunyan ASALA