Erdoğan Sırp mevkidaşı Vucic ile ortak açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: 

Bugün Sırbistan ile 9 anlaşma imzalandık. Verimli bir konsey toplantısı gerçekleştirdik. 2 yıl içerisinde yaptıklarımızı değerlendirdik. İkili ilişkiler ve bölgesel gelişmeleri ele aldık. 

29 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'ni açacağız. 

Güvenlik, eğitim ve askeri alanlarda anlaşmalar imzaladık. Sırbistan ile ilişkilerimiz mükemmel bir seviyeye ulaşmıştır. İş adamlarımızın Sırbistan yatırımlarını teşvik ediyorum. 6 fabrikamızın açışını gerçekleştireceğiz. Bir fabrikamızın da temelini atacağız. 

Her şeyden önce adeta Balkanlar'ın köşe taşları, temel taşları ve Balkanlar'ın bu temel taşlarını birbirleriyle dayanışma içinde olması, barışın teminatı olması inanıyorum ki tüm Balkanlar'da yaşayanları olumlu istikamette etkileyecektir. İnsanlık için kavga değil insanlık için barış lazım.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in açıklamalarından satır başları;

Erdoğan ile ekonomik ilişkilerimizde çok faydalı görüşmelerimiz oldu. Türk - Sırp ilişkileri tarihinin en iyi dönemini yaşıyor

HEYETLER ARASINDA GÖRÜŞME

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bulunan Sırbistan Sarayı'nda heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.

Türkiye ve Sırbistan'dan 9 anlaşma

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti arasında Güvenlik İşbirliği Anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sırbistan Cumhuriyeti Çalışma, İstihdam, Gaziler ve Sosyal İşler Bakanlığı arasında Aile ve Sosyal Koruma Alanlarında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sanayi ve Teknoloji Alanında işbirliği Anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ortak Devriye Polis Hizmetlerinin Uygulanması Hususunda Mutabakat Zaptı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Askeri Çerçeve Anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti arasında Kasapciç Köprüsü'nün Yeniden İnşası Hakkında Mutabakat Zaptı, Türkiye Bilimsek ve Teknolojik Araştırma Kurumu ile Sırbistan Eğitim, Bilim ve Teknolojik Gelişme Bakanlığı arasında Bilim ve Teknoloji İşbirliği Protokolü, Türkiye Cumhuriyeti Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Sırbistan Cumhuriyeti Kalkınma Ajansu (RAS) Arasında Mutabakat Zaptı ve Türkiye Cumhuriyeti Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Sırbistan Cumhuriyeti Elektronik Haberleşme ve Posta Hizmetleri Düzenleyici Kurumu (RATEL) Arasında Elektornik Haberleşve Posta Servisleri Alanında Mutabakat Zaptı imzalandı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic