Erdoğan 'İdlib harekatı an meselesi' dedi, Rusya'dan yanıt geldi: En kötü senaryo olur

Erdoğan 'İdlib harekatı an meselesi' dedi, Rusya'dan yanıt geldi: En kötü senaryo olur

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İdlib harekatı an meselesidir, bir gece ansızın gelebiliriz" açıklamasına Rusya'dan yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Operasyon en kötü senaryo olur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye, İdlib konusunda kendi harekat planını uygulamak için her türlü hazırlığını yapmıştır. 'Bir gece ansızın gelebiliriz' diyoruz. Daha açık ifadeyle İdlib harekatı bir an meselesidir" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından açıklamalardan hemen sonra Kremlin'den kritik bir yanıt geldi. Reuters'ın son dakika geçtiği haberine göre Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, olası operasyon ihtimaline karşı 'uyarılarda' bulundu. Türkiye'nin İdlib'de Suriye Ordusu'na yönelik yapacağı operasyonun en kötü senaryo olacağı savunan Peskov, bu durumu önlemek için Türkiye ve Rusya arasında diyaloğun süreceğini söyledi.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye tarafı ile gerçekleştirilen Suriye konulu toplantıda bir anlaşmaya varılmadığını söyledi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de 13 şehit verilmesi üzerine gerilen Türkiye-Rusya ilişkilerine dair önemli açıklamalarda bulundu.   Türk ve Rus heyetlerinin Rusya'nın başkenti Moskova'daki görüşmelerinin sonuçsuz kalması üzerine operasyon sinyali veren Erdoğan, "Şu ana kadar maalesef arzu ettiğimiz neticeye ulaşamadık. Masada bizim istediğimiz yerin çok uzağında olunduğu bir gerçektir. Türkiye, İdlib konusunda kendi harekat planını uygulamak için her türlü hazırlığını yapmıştır. 'Bir gece ansızın gelebiliriz' diyoruz. Daha açık ifadeyle İdlib harekatı bir an meselesidir" dedi. 

Rusya Suriye