Endonezya'da maske takmayanlara verilen ceza şaşırttı

Endonezya'da maske takmayanlara verilen ceza şaşırttı

Endonezya'nın Doğu Cava bölgesinde maske takmayı reddeden kişilere ceza olarak koronavirüsten (Covid-19) hayatını kaybedenler için mezar kazdırıldı

Endonezya’nın Doğu Cava bölgesinde maske takmayanlara ilginç ceza verilmesi ülkede şaşkınlık yarattı. Cava bölgesinde maske takmayı reddeden 8 kişiye ceza olarak koronavirüsten hayatını kaybedenler için Ngabetan köyündeki mezar kazdırıldı. Ceza alan kişilerin, cenaze törenlerine katılmadığı sadece mezar kazmakla görevlendirildiği ifade edildi.

Endonezya'da maske takmayanlara verilen ceza şaşırttı - Resim : 1

"BAŞKA ŞANSIMIZ KALMADI"

Yerel medyaya konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı John Suyono’nun "Şu anda sadece 3 mezar kazıcısı var, bu yüzden ben de bu kişileri mezar kazıcılarıyla birlikte çalıştırabilirim diye düşündüm. Umarım bu daha fazla ihlallerin yaşanmasında caydırıcı bir etken olabilir. Başka şansımız kalmadı" dedi. Yeni önlemleri ihlal eden bölge sakinleri, yasa gereği para cezasına çarptırılıyor ya da kamu hizmeti cezası alıyor.

Endonezya'da maske takmayanlara verilen ceza şaşırttı - Resim : 2

ENDONEZYA’DA SON DURUM

Endonezya’da koronavirüs nedeniyle şu ana kadar 8 bin 841 kişi hayatını kaybederken; ülkede toplamda 221 bin 523 kişinin enfekte olduğu ve bunların arasından 158 bin 405 kişinin iyileştiği açıklandı.

Cakarta’da normalleşme sürecinde 5 Haziran’da kaldırılan geniş kapsamlı sosyal kısıtlamalar, kentteki vaka artışının önüne geçmek amacıyla içeriğindeki bazı yeni düzenlemelerle dün itibarıyla tekrar yürürlüğe girdi.

Kısıtlamalar, 2 hafta boyunca okulların, turistik alanların, eğlence merkezleri, park ve spor salonlarının kapalı olmasının yanı sıra düğün, toplantı ve seminer gibi etkinliklerin askıya alınmasını kapsıyor. Gıda, enerji, sağlık ve lojistik gibi zaruri hizmetleri kapsayan 11 sektöre ait iş yerlerinde yüzde 50 kapasite ile bunların dışındaki sektörlere ise yüzde 25 kapasite ile çalışma izni verildi. Kafe ve restoranların sadece paket servisi için açık olmasına imkan verilen uygulamada, alışveriş merkezi ve pazarlar da azami yüzde 50 kapasite ile müşterilere hizmet verebilecek.

Toplu taşımanın yolcu kapasitesinin yüzde 50 ile sınırlandırıldığı tedbirler çerçevesinde trafikte tek-çift plaka uygulaması geçici olarak kaldırıldı. Normalleşme süreci öncesindeki kısıtlamalarda tamamen kapalı olan ibadethaneler, yeni düzenlemeyle yüzde 50 kapasiteyle sağlık protokollerine sıkı bir şekilde uyulması koşuluyla açık olacak.

Öte yandan Cakarta Valisi Anis Baswedan, vaka artışlarının devam etmesi halinde kısıtlamaları 11 Ekim’e kadar uzatabileceklerini duyurdu.

 

Kaynak: DHA

endonezya maske takma zorunluluğu Doğu Cava koronavirüs