Elon Musk’ı çileden çıkaran öğrenciye iş teklifi yağıyor!

Elon Musk Dünya haberleri
Elon Musk’ı çileden çıkaran öğrenciye iş teklifi yağıyor!

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Elon Musk'ın geliştirdiği yazılımı silmesi için 5 bin dolar yani yaklaşık 68 bin TL teklif ettiği 19 yaşındaki genç Jack Sweeney'e iş teklifleri yağıyor.

Hava trafiği kontrol merkezinden alınan verilerle eş zamanlı olarak Twitter'da paylaşım yapan bir yazılım geliştiren 19 yaşındaki ABD'li öğrenci Jack Sweeney gündemden düşmüyor. Elon Musk'ın kendisine 5 bin dolar teklif ederek bu Twitter hesabını silmesini istemesinin ardından bu teklifi reddeden ve 5 bin dolar yerine 50 bin dolar isteyen Sweeney’e iş teklifleri yağıyor.

University of Central Florida (UCF) birinci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Sweeney’e dünyanın önemli özel havayolu şirketlerinden Stratos Jet Charters iş teklifinde bulundu.

Stratos Başkanı ve CEO'su Joel Thomas, New York Post'a verdiği demeçte, şirketin Twitter hesabı ‘Elon Musk's Jet'i başlatan "yaratıcılığını" gördükten sonra Sweeney'e geliştirme ekibinde çalışma teklifinde bulunduklarını duyurdu.

Konuyla ilgili konuşan Sweeney, iş fırsatı hakkında "Oldukça güzeldi. Onlar University of Central Florida mezunları, bu yüzden oldukça ilginç" dedi.

Elon Musk’ı çileden çıkaran öğrenciye iş teklifi yağıyor! - Resim : 1

Stratos Başkanı ve CEO’su Joel Thomas da gazeteye yaptığı açıklamada, Sweeney’in “yaratıcılığını” gördükten sonra geliştirme ekibinde çalışma teklifinde bulunduklarını vurguladı. Thomas, “Jack’in özel havacılığa olan ilgisinin yanı sıra hünerli teknik kabiliyetini görünce, geliştirme ekibimize katılması için ona teklife bulunduk” dedi.

Thomas şunları ekledi: “Jack’in hem havacılık hem de teknoloji tutkusuna sahip olduğunu görüyorum. Bunun, Stratos’un çıtayı yükseltmeye devam etmesine yardımcı olacağına inanıyorum.”

Sweeney ayrıca Insider’a teklifi aldığını doğruladı, ancak UberJets’teki çalışmaları göz önüne alındığında kabul etme olasılığının düşük olduğunu söyledi.

Kaynak: Diğer

Elon Musk Jack Sweeney