Elon Musk ve Ivanka Trump arasındaki "kırmızı hap" diyaloğuna Wachowski'den olay yanıt!

Elon Musk ve Ivanka Trump arasındaki "kırmızı hap" diyaloğuna Wachowski'den olay yanıt!

Her açıklaması olay olan Space X'in CEO'su Elon Musk'ın Twitter'dan yaptığı Matrix göndermeli 'Kırmızı hapı alın' paylaşımına ABD Başkanı Trump'ın kızı Ivanka Trump'tan 'Alındı' yanıtı gelince, Matrix'in yönetmeni Wachowski oldukça sert karşılık verdi

Tesla'nın ve SpaceX'in kurucusu olan Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden ilginç bir paylaşım yaptı. Kırmızı bir gül ifadesi ile birlikte 'Take the red pill' (Kırmızı hapı al) yazan Elon Musk'ın paylaşımıyla ne kastettiği anlaşılamadı. Ancak ABD'deki siyasi tartışmalara işaret ettiği düşünüldü. 

ELON MUSK: HAPSE GİRECEĞİMİ BİLSEM DE

Elon Musk, California yönetimine meydan okumuş, Kovid-19 salgını nedeniyle "zaruri olmayan" iş yerleri ve fabrikaların kapalı tutulması talimatına rağmen, dün tekrar elektrikli araba üretimine başlayacağını duyurmuştu. 

Twitter paylaşımında Musk, ''Ben de bugün herkes gibi sahada olacağım. Biri tutuklanacaksa o kişinin ben olmasını istiyorum.'' ifadesiyle California eyalet yönetimine meydan okumuştu.

Daha önce de California eyaleti yetkililerine Tesla'nın üretime başlamasına izin verilmesi çağrısında bulunan Musk, aksi takdirde şirketin Alameda bölgesindeki tek üretim tesisini Teksas ya da Nevada'ya taşımakla tehdit etmişti.

IVANKA TRUMP'TAN MUSK'A 'ALINDI' YANITI

Musk'ın paylaşımının ne anlam ifade ettiği anlaşılmamışken ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump, Musk'a yanıt verdi: "Alındı!" 

KIRMIZI HAPIN ANLAMI NE?

Dünyaca ünlü Matrix filminin 1999 yılındaki ilk yapımında geçen cümle, Morpheus karakterinin Neo'ya bir bilgisayar simülasyonunun içerisinde yaşadıklarını söyleyip, ona biri mavi, diğeri kırmızı iki hap uzattığı ikonik sahnelerden birinde yer alıyor.

Mavi hap, Neo'nun bu simülasyondan kurtulmasını ve bu rüyadan uyanmasını sağlar. Böylece Neo neye inanmak isterse ona inanabilir hale gelir. Eğer Neo kırmızı hapı alır ise "Harikalar Diyarı" olarak adlandırılan yerde kalmaya devam eder. 

VE İKİ İSME DE MATRIX'IN YARATICI VE YÖNETMENİ WACHOWSKI'DEN TOKAT GİBİ CEVAP

Matrix'in yaratıcısı ve yönetmeni Lilly Wachowski, Musk ve Trump'a oldukça sert bir cevap verdi. 

Musk'ın tweetinde yer alan kırmızı gül emojisi, ABD'li sol görüşün bir simgesi olarak kullanılıyor. Musk'ın tweetinde yer alan kırmızı hap ifadesi ise Matrix'e gönderme... Musk'ın ABD soluyla alay etmeye çalıştığı iddia edildi.

Lilly Wachowski, Ivanka Trump'ın tweetine Elon Musk'ı da kapsayacak şekilde verdiği küfürlü cevabın ardından tweeti takip eden herkesi Chicago merkezli bir LGBTİ organizasyonunu desteklemeye çağırdı ve Ivanka Trump ile Elon Musk'a "Eğer yapabiliyorsanız siz de destekleyin" dedi. 

Elon Musk Ivanka Trump Matrix