Eleştiriliyordu, koronavirüsün ortaya çıktığı Vuhan'ı ziyaret edecek

Eleştiriliyordu, koronavirüsün ortaya çıktığı Vuhan'ı ziyaret edecek

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, gelecek hafta koronavirüs salgınının ortaya çıktığı Vuhan kentini ziyaret etme kararı aldı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in gelecek hafta, korona virüsü (Covid-19) salgının merkezi olarak kabul edilen Vuhan kentini ve Vuhan'daki birkaç hastaneyi ziyaret edecek. Yerel basının Pekin'deki kaynaklara dayandırdığı haberde Şi'nin, Leishenshan ve Huoshenshan Hastaneleri'nin yanı sıra Çin'de ilk koronavirüs hastasının ağırlandığı Jinyintan Hastanesi'ni de ziyaret edeceği bildirildi. Bin yataklı Huoshenshan Hastanesi, ölümcül virüsün kontrol altına alınmasına yardımcı olmak için Şubat ayında 10 günde inşa edilmişti.

Şi'nin ayrıca Vuhan'da bulunan Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Viroloji Enstitüsü'ne de gitmesi bekleniyor. Ayrıca Şi'nin Wuhan'da 23 Ocak'tan beri şehirde karantinaya alınan sakinlerle bir araya gelmesi bekleniyor. Ancak karantinaya alınan sakinlerin Cinping'e virüs bulaştırma olasılığının olmadığından emin olduktan sonra evlerini ziyaret edecek.

Devlet Başkanı Cinping, Çin halkı tarafından salgın sırasında Vuhan'ı ziyaret etmediği için eleştiriliyor.

SAYI 3 BİN 72'YE ULAŞTI

Çin'de hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 72'ye yükselirken dünya genelinde koronavirüse yakalananların sayısı ise 100 bini aştı.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ölümcül koronavirüs nedeniyle bilanço artıyor. Ülke genelinde dün koronavirüs (Covid-19) salgınında 28 kişi hayatını kaybederken, toplam can kaybı sayısı 3 bin 72'ye yükseldi. Günlük bazda tespit edilen yeni koronavirüs vakalarının sayısı 50 gün sonra ilk kez 100'ün altına indi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, ülke genelinde dün 99 yeni vaka tespit edildiğini, toplam vaka sayısının ise 80 bin 651'e ulaştığını açıkladı. Komisyon, vakaların 74'ünün salgının merkezi olduğu düşünülen Hubei eyaletinde görüldüğünü, diğer 25 hastanın ise Çin'e ülke dışından geldiğini bildirdi. Komisyon ayrıca, "ithal vakaların" toplam sayısının 60'a yükseldiğini aktardı.

Çin Vuhan Şi Cinping koronavirüs