El Chapo'nun oğlu yakalandı, karteller şehri ateşe verdi!

Meksikalı uyuşturucu baronu El Chapo'nun 28 yaşındaki oğlu Ovidio Guzman Lopez, güvenlik güçleri tarafından bir eve yapılan baskında yakalanınca kartel üyeleri şehri mahşer yerine çevirdi.

'El Chapo' (bücür) lakaplı Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquin El Chapo Guzman'ın ABD'de uyuşturucu akışını sağlayan en büyük kartel olan Sinaloa kartelinin eski lideri olan oğlu Ovidio Guzman Lopez, Meksika'nın Culiacán kentinde rutin bir devriye sırasında bir evde ele geçirildi. Ancak birkaç saat sonra kartel üyeleri Ovidio Guzman'ı güvenlik güçlerinin elinden kurtarmak için ateş açtı. Ağır silahlara sahip kartel destekçisi olan maskeli adamlar, Meksikalı askerlerle karşı karşıya geldi.

El Chapo'nun oğlu yakalandı, karteller şehri ateşe verdi! - Resim : 1

50 kalibrelik keskin nişancı tüfekleri ve kamyona monte makineli tüfeklerle güvenlik güçlerine saldıran kartel üyeleri, sokakları ateşe verdi. Silahlı adamlar önemli caddeleri kontrol alarak yanan araçlarla barikatlar yaparak şehre girişi engelledi. Kartele bağlı silahlı saldırganlar, şehri dolaşırken yol kenarındaki otomobilleri ve bir benzin istasyonu da ateşe verdi. Olayları gören siviller kendilerini güvenli buldukları yerlere kapatırken, okullar da tatil edildi. 

Meksika medyasında çıkan haberlere göre, 28 yaşındaki Ovidio Guzman ABD'de uyuşturucu ile bağlantılı pek çok suçtan arananlar listesinde yer alıyor. Bölgede artan şiddet olayları ve sivil kayıplarının önüne geçmek için Ovidio serbest bırakıldı, güvenlik güçleri bölgeden çekildi. Avukatı, Olivia'nın sağ ve özgür olduğunu duyurdu. 

EL CHAPO KİMDİR?

Federal Mahkeme, şubat ayında Guzman'ı, "aralıksız suç girişiminde bulunmak, uyuşturucu gelirlerini aklamaya teşebbüs, silahlı eylem, adam öldürme, usulsüz elmas ticareti, uluslararası kokain, eroin, esrar ve diğer uyuşturucu madde ticareti" gibi 10 isnatın tümünden suçlu bulmuştu.

Zamanında Forbes Milyarderler Listesi'nde yer alan ve uzun zamandır aranan bir isim olan Guzman, 2001 yılında Meksika'daki bir hapishaneden çamaşır taşınan el arabasına saklanarak kaçmıştı. Ülkenin en iyi korunan Altiplano Hapishanesi'ne gönderilen Guzman, 11 Temmuz'da hücresinin altından başlayıp 1,5 kilometre uzaklıkta inşaat halindeki bir eve uzanan tünelden firar etmişti. Guzman'ın yakalanması için ülke çapında operasyonlar düzenlenmişti. 

Guzman, 2001 ve 2015 yıllarında Meksika'da iki yüksek güvenlikli cezaevinden kaçtıktan sonra Ocak 2016'da tekrar yakalanmış ve ABD'ye iade edilmişti.

El Chapo Ovidio Guzman Lopez Meksika uyuşturucu karteli