'Dünyayı yöneten aileler' Bill Gates'ten daha mı güçlü?

Bill Gates
'Dünyayı yöneten aileler' Bill Gates'ten daha mı güçlü?
Bill Gates Japonya dışişleri bakanı Hayashi'nin elinden devlet nişanı alırken. Fotoğraf: Reuters

21. yüzyıl dünyasında sermayeye sahip olmak, sahip olunabilecek en büyük güçlerden biri. Peki kamu görevi yapmayan ve dünyanın en zengin insanlarından daha güçlü başka birileri olabilir mi? 'Dünyayı yöneten 5 aile var' teorisine inanan insanlar ne düşünüyor?

21. yüzyılda komplo teorilerinin sonu gelmiyor. Her yeni ortaya atılan teori kendisine inanan bir topluluk bulabiliyor. Bu toplulukla birlikte yeni teorilerin de kapısı açılıyor. Komplo teorisi gelince akla ilk gelenlerden biri “Dünyayı beş ailenin yönettiği” (!) Bazılarımız bunun bir komplo teorisi olmadığını ve gerçek olduğunu düşünüyor olabilir. Bunun için bazı gerekçeleri de olduğunu söylemek yanlış olmaz ancak henüz kanıtlanmış bir durum değil. Sadece Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde ise beş üye ülke olduğunu biliyoruz.

Bugün zenginlik dünyada gücün en önemli kaynağı. Dünyanın en zengin insanlarının da kim olduğunu biliyoruz ancak bazılarımız yine de bu insanların aslında gücü elinde tutmadığını, sadece perdenin önünde olduğuna inanıyor.

Rothschild ve Rockefeller Aileleri’nin servetleri 19. yüzyılda yakaladıkları bazı trendlere bağlı. Peki bugün Bill Gates ve Elon Musk’ın bu aileler kadar etkileri olmadığını düşünmek ne kadar doğru?

SERVETLERİNİN KAYNAĞI SORGULANIYOR

Bugün Youtube’da bu gizemli aileler hakkında binlerce videoya rastlamak mümkün. Kendine ‘Şeytan’ ismini veren bir kullanıcı Rothschild Ailesi’nin servetinin Napoleon’un kaybettiği Waterloo savaşından kaynaklandığını söylüyor. Twitter’da 219 bin takipçisi olan Trump destekçisi ‘derin devlet açığa çıktı’ isimli hesabın sahibi ise Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron’un Rothschild’ların eski bir bankeri olmakla suçluyor.

David Icke isimli 192 bin takipçili başka bir hesap ise Rothschild ailesinin, “Biz Rothschild’leriz, bizi görmüyorsunuz ancak size hayatta ne yapacağınızı biz söylüyoruz” sloganını kullandığını belirtiyor.

Dark5 isimli Youtube kullanıcısının ‘Gizlice dünyayı kontrol eden 5 aile’ ismini verdiği video bugüne kadar Youtube’da 7 milyon kez izlenmiş. UNICEF ve IPSOS’un çeşitli ülkelerde ‘Dünyayı yöneten gizli aileler var mı?’ sorusunu sordu. Ağustos 2020’de düzenlenen ankete göre; Japonya vatandaşlarının yüzde 19’u, Danimarka halkının yüzde 20’si, İsveç toplumunun ise yüzde 23’ü bu teoriyi mantıklı bulunuyor. Nijerya halkının ise yüzde 78’ine göre dünyayı yöneten aileler var teorisi gerçek.

Bilim insanlarına göre bu teoriye inanan insanlar kendilerinin olaylar üzerinde etkisi olmaması karşısında hayal kırıklığı yaşıyor.

'Dünyayı yöneten aileler' Bill Gates'ten daha mı güçlü? - Resim : 2

BÖYLE BİR KONTROL İSTEĞİ VAR MI?

Dünyada en fazla sermaye birikiminin olduğu ülke olan Amerika Birleşik Devletleri’nde de ülkeyi aslında Kongre’nin değil, büyük ailelerin yönettiğine inananlar var. Kaliforniya Üniversitesi’nde Sosyoloji Profesörü olarak görev yapan G. William Domhoff, bu ailelerin böylesine bir kontrol isteği olduğunu sanmanın doğru olmadığı görüşünde.

Bazı komplo teorisyenleri ise dünyadaki bütün merkez bankalarının bu aileler tarafından kontrol edildiğini düşünüyor. Bazıları pandeminin bu elitlerin başının altından çıktığına inanırken, Covid-19’un dünyayı kontrol altına almak için “Büyük sıfırlama” projesi kapsamında ortaya çıktığına inanıyor.

'Dünyayı yöneten aileler' Bill Gates'ten daha mı güçlü? - Resim : 3
Rothschild Ailesi'nin kurucusu olarak kabul edilen Meyer Amschel Rothschild. Fotoğraf: Shutterstock

Spiro Skournas isimli bir kullanıcı Youtube’da 400 binden fazla izlenen videosunda Covid-19 ve küresel elitler ilişkisi şöyle anlatıyor: “Bu olay dünyayı kurtarmakla ilgili değil, eşitlikle ilgili değil, kontrolle ilgili… İnsan olmanın ne demek olduğunu yeniden tanımlamak ve sizin için bu yeni kontrol ızgarasına entegre edilmiş, transhümanist bir robot olma rolünüzü ve geleceğinizi belirlemek istiyorlar.”

Bu komplo teorisyenlerine göre; Covid-19 ve iklim değişikliği konuları “Büyük sıfırlamaya” giden bir yol. Geçtiğimiz yıllarda Rothschild Ailesi ile ilgili olarak dolaşıma giren bir Facebook gönderisi oldukça etkileşim almış, bu ailenin dünyanın yüzde 80’inin barınma ve giyinme sorununu çözebileceği iddia edilmişti. Facebook bu gönderiyi dezenformasyon yarattığı gerekçesi ile yayından kaldırdı.

Bugün Rothschild ailesi ile birlikte Rockefellerlar, Morganlar, DuPontlar ve Bush Ailesi de ‘dünyayı yöneten aileler’i araştıranların karşısına çıkan isimler.

Kaynaklar: Times, UNICEF, UCSC, ADL, haberglobal.com.tr

Kaynak: Web Özel

Bill Gates'in kaç parası var?